Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Print Friendly, PDF & Email

«Το περιβάλλον μας φιλοξενεί, δεν μας ανήκει. Οφείλουμε να είμαστε οι θεματοφύλακές του και να το παραδίδουμε αλώβητο στα παιδιά μας»

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, σήμερα 5 Ιουνίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι ημέρα δράσης και κινητοποίησης για το περιβάλλον και όχι κενών διαπιστώσεων. Το περιβάλλον δεν μας ανήκει αλλά μας φιλοξενεί, και ως επισκέπτες οφείλουμε να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε, και να το παραδίδουμε αλώβητο στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές.

Ο σεβασμός μας προς το περιβάλλον πρέπει να αποτελεί στάση και κανόνα ζωής. Έχουμε ηθικό χρέος ως πολίτες να υιοθετήσουμε μία υπεύθυνη και φιλική προς το περιβάλλον στάση ζωής και συμπεριφορά.

Έχουμε χρέος ως φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης να εφαρμόζουμε πολιτικές και πρακτικές με γνώμονα η ανθρώπινη δραστηριότητα να συμβαδίζει αρμονικά με τη βιωσιμότητα του οικοσυστήματός μας, χωρίς να το λαβώνουμε, αλλά να το υπερασπίζουμε. Στην αλυσίδα περιβάλλον – ανακύκλωση – υγεία – ζωή, όλοι οι κρίκοι είναι απαραίτητοι. Είναι χρέος γονέων και εκπαιδευτικών, φορέων και ιδιωτών, όλοι μας να είμαστε παράδειγμα μίμησης για τα παιδιά μας, να τους μαθαίνουμε πώς να το φροντίζουν και να το προστατεύουν. Κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση είναι αξιέπαινη και ουσιαστική. Δεν υπάρχει πιο ουσιαστική διαπαιδαγώγηση από τη βιωματική δράση και εμπειρία. Μέσα από τη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών μας σε καλές πρακτικές και δράσεις τους προσφέρουμε τα πιο χρήσιμα και ουσιαστικά διδάγματα. Με κάθε φυτό και άνθος που φυτεύουν, τους μαθαίνουμε να αγαπούν και να φροντίζουν το περιβάλλον όπως το σπίτι τους. Τα εκπαιδεύουμε να ενεργούν με σεβασμό προς αυτό, να το περιποιούνται και να το ομορφαίνουν».

Βιωματική δράση στο 8ο Νηπιαγωγείο

Με αφορμή τον εορτασμό της σημερινής ημέρας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, βρέθηκε κοντά στους μαθητές  του 8ου
Νηπιαγωγείου συγχαίροντας, παράλληλα, παιδιά και παιδαγωγούς για την πρωτοβουλία τους να φυτέψουν καλλωπιστικά φυτά στο σχολείο τους, συμμετέχοντας με αυτόν τον βιωματικό τρόπο στη γιορτή για το περιβάλλον.

Η φύτευση στον προαύλιο χώρο του 8ου Νηπιαγωγείου με τη συμμετοχή 50 παιδιών, πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Διεύθυνσης του Σχολείου, της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Στο τέλος της δράσης προσφέρθηκαν στα παιδιά αναμνηστικά λευκώματα για το περιβάλλον και τη δεντροφύτευση.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, η Διευθύντρια του σχολείου Χρύσα Κουτρούλη, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου.

 

Σχετικά αρχείαΜήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_1


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_2


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_3


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_4


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_5


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_6


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_7


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_8


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_9


Μήνυμα Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος_10

Μετάβαση στο περιεχόμενο