Μήνυμα αγάπης για το περιβάλλον έστειλε ο Σ.Π.Α.Π στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του για το 2012

Print Friendly, PDF & EmailO Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά το χαιρετισμό του στην εκδήλωση της κοπής της πίτας.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενώ απονέμει τιμητική πλακέτα στον κ. Ιωάννη Κούμενο, εκπρόσωπο της χορηγού εταιρίας J&P αβαξ.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π κόβουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συνδέσμου για το 2012. Από δεξιά ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Παναγιώτου, το μέλος του Δ.Σ. από το Δήμο Κηφισιάς Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, το μέλος του Δ.Σ από το Δήμο Βριλησσίων Εμμανουήλ Τζιλιγκάκης. Από αριστερά το μέλος της Ε.Ε του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Διονύσου Κυριάκος Κοντάκης, το μέλος του Δ.Σ από το Δήμο Διονύσου Χρήστος Ποτίδης.O Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Επίτιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Στυλιανό Στεφανίδη.Ο Αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π Αθανάσιος Μαργέτης, ενώ παραδίδει τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.Η συγγραφέας Μαρία Γκουργκούνη, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Στηρίζουμε τη δεντροφύτευση προσφέρουμε στον άνθρωπο και στο περιβάλλον».


Μηνύματα αγάπης για το δάσος και το περιβάλλον έστειλε ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) με την ευκαιρία της εκδήλωσης που πραγματοποίησε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για το 2012. Τους προσκεκλημένους στη γιορτή υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έκοψαν την πίτα του Συνδέσμου για το 2012 με ευχές για την πορεία του Σ.Π.Α.Π αλλά και τους ανθρώπους του, εθελοντές, συνεργάτες και εργαζομένους.


Στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π κ. Πατούλης, ευχήθηκε μετά τη χρονιά αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού της λειτουργίας του που ήταν του 2011, οι προσπάθειές του Συνδέσμου να φέρουν ακόμη περισσότερους καρπούς και να γίνουν περισσότερα βήματα μπροστά. «Στις δύσκολες εποχές που διανύει η πατρίδα μας και η κοινωνία μας, η προσωπική στάση του καθενός, κι όχι η παρουσία του αδύναμου και ασθενικού κράτους μας, είναι αυτή που θα κάνει τη διαφορά. Πίστη μας είναι ότι μέσα από την ενότητα, την κοινή δράση και τη συνεργασία έρχονται και τα καλύτερα αποτελέσματα. Για αυτό και ζητούμε από τους Δήμους μέλη του Συνδέσμου με ακόμη μεγαλύτερη θέρμη να συμβάλουν στην προώθηση των στόχων του. Θέλουμε τα μέλη της οικογένειας του Σ.Π.Α.Π να είναι ενεργά αλλά και να αποτελούν το παράδειγμα για τους συμπολίτες μας κινητοποιώντας ακόμα περισσότερα ζωντανά κύτταρα των τοπικών κοινωνιών μας» ανέφερε ο κ. Πατούλης, και έδωσε ραντεβού με τους παρευρισκομένους στην επόμενη αναδάσωση στο Πεντελικό την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012.


Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση του βιβλίου – λευκώματος «Στηρίζουμε τη δεντροφύτευση προσφέρουμε στον άνθρωπο και στο περιβάλλον» που κέρδισε τους επαίνους του ακροατηρίου. Στην παρουσίασή της η συγγραφέας Μαρία Γκουργκούνη, μίλησε για το δέντρο και το δάσος, τα φυσικά αυτά μνημεία της ανθρωπότητας και την αξία τους στη ζωή του ανθρώπου, στέλνοντας το μήνυμα της σημασίας της δεντροφύτευσης ως μέσο προσφοράς στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Επίσης, λόγω απουσίας, δια εκπροσώπου αναγνώστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα της δεύτερης συγγραφέα του βιβλίου Γεωργία Αϊτάκη, ενώ για την εκδοτική αυτή προσπάθεια λίγα λόγια είπε και ο εκδότης Ηλίας Καυκάς.


Για τη σημαντική συμβολή του στην έκδοση του βιβλίου βράβευσε ο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π κ. Πατούλης, τη χορηγό εταιρία J&P αβαξ, παραδίδοντας τιμητική πλακέτα στο Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρίας Ιωάννη Κούμενο, συγχαίροντας την εταιρία για την περιβαλλοντική της ευαισθησία.


Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Π.Α.Π μεταφέροντας μήνυμα ενότητας για το 2012 προκειμένου να προωθήσει ο Σ.Π.Α.Π ακόμη πιο δυναμικά τις επιδιώξεις του.


Ιδιαίτερη στιγμή στη βραδιά αποτέλεσε η παράδοση τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π κ. Πατούλη, για την προσφορά του στην προστασία του δάσους και εν γένει του φυσικού περιβάλλοντος στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου Μαΐου – Οκτωβρίου 2011. Την πλακέτα παρέδωσε ο Αντιδήμαρχος Σπάτων Αρτέμιδας και μέλος του Δ.Σ. του Σ.Π.Α.Π Αθανάσιος Μαργέτης.


Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Επίτιμος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Στέλιος Στεφανίδης, ο Αντιπρόεδρος του Σ.Π.Α.Π και Δήμαρχος Βριλησσίων Κωνσταντίνος Ιωαννίδης, ο Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Κηφισιάς Νικόλαος Παναγιώτου, το μέλος της Ε.Ε του Σ.Π.Α.Π και Αντιδήμαρχος Διονύσου Κυριάκος Κοντάκης, τα μέλη του Δ.Σ του Σ.Π.Α.Π από το Δήμο Αρτέμιδας Σπάτων Αθανάσιος Μαργέτης, από το Δήμο Βριλησσίων Εμμανουήλ Τζιλιγκάκης, από το Δήμο Κηφισιάς Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, από το Δήμο Πεύκης – Λυκόβρυσης Βασιλική Νικολαροπούλου, από το Δήμο Διονύσου ο Χρήστος Ποτίδης, από το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου Γιάννης Μαγκαφώσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ερυθραίας του Δήμου Κηφισιάς Αντώνης Ξενάκης, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου Αστυνομικό Υποδιευθυντή Κώστας Καραβάς, ο Διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Μιχάλης Ανδριόπουλος, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Αντιπύραρχος Παύλος Γρηγορίου, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου ʼρης Χαιρέτης, ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκα Κώτου Αθανάσιος Νησιώτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας Παναγιώτης Λάιος, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» Χρύσανθη Θεοδωρακοπούλου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Σ.Π.Α.Π Νίκος Σταθόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Αμαρουσίου Σπύρος Σταθούλης, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Κόκκαλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Ειδικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου Μιχάλης Μπάρλας. Παρόντες ήταν, επίσης, εκπρόσωποι των γραφείων πολιτικής προστασίας των Δήμων μελών, εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τοπικού Τμήματος Αμαρουσίου, εκπρόσωποι σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου και εθελοντές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο