Μια ξεχωριστή η βραδιά αφιερωμένη στην Ποντιακή παράδοση διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Μία ξεχωριστή βραδιά αφιερωμένη στην Ποντιακή παράδοση και κληρονομιά (χορευτικό σχήμα, θεατρική παράσταση και συναυλία παραδοσιακού ποντιακού ρεπερτορίου) διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου την Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου 2022 στην Πλατεία Ηρώων , που είχε την ευκαιρία να απολαύσει πλήθος Μαρουσιωτών παρουσία του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Ο Δήμαρχος χαιρετίζοντας την εκδήλωση συνεχάρη τον  Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Πολιτισμού Γιάννη Νικολαράκο, για την πρωτοβουλία όπως και τα στελέχη της αρμόδιας Δνσης του Δήμου για την άριστη διοργάνωση. Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου εξήρε τη αξία των συμμετεχόντων καλλιτεχνών και παραγωγών στη διάδοση της πλούσιας πολιτιστικής ποντιακής παράδοσης και ιδιαιτέρως στην διατήρηση άσβεστης της μνήμης και των βιωμάτων της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Για το λόγο αυτό, των παραστάσεων προηγήθηκε ειδικό βίντεο – αφιέρωμα.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, η Γενική Γραμματέας Μαίρη Γαλαζούλα, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης, Βαγγέλης Κάββαλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων Ελένη Λέκκα, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου Αττικής “Νίκος Καπετανίδης” Παρασκευή Βανδώρου, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου.

 

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Χορευτικό σχήμα της Ένωσης Ποντίων Ζωγράφου, συνοδευόμενο από ζωντανή μουσική:

ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Συρανίδης Χρήστος, ΑΓΓΕΙΟ-ΦΛΟΓΕΡΑ: Παντελής Νικολαϊδης, ΝΤΑΟΥΛΙ: Γεωργιάδης Κώστας

Θεατρική παράσταση ΕΝΕΚΑ ΖΕΝΕΚΑ του Δημήτρη Πιπερίδη

Συμμετείχαν: Τάκης Βαμβακίδης, Αλέξης Παρχαρίδης, Τίσσα Βασιλάκη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γιώργος Κωνσταντίνου, Σκηνικό – Κοστούμια: Βασίλειος Κωστέτσος, Μουσική: Κώστας Aγέρης, Χορογραφία: Μαρία Βαρσαμά

Συναυλία ποντιακής μουσικής

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: Αλέξης Παρχαρίδης, ΛΥΡΑ: Συρανίδης Χρήστος, ΑΓΓΕΙΟ-ΦΛΟΓΕΡΑ: Παντελής Νικολαϊδης, ΝΤΑΟΥΛΙ: Γεωργιάδης Κώστας

Guest Stars: Τρύφωνας Σαμαράς, Μιχάλης Βλάχος, Γιάννης Τσαγκαράκης

Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε από:

  • Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου “Νίκος Καπετανίδης”
  • Ένωση Ποντίων Ζωγράφου

 

  • Όμιλος Ιατρικού Αθηνών
  • Παραδοσιακές Φορεσιές Ζερζελίδη
  • Adam Events

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο