Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Η συμμετοχή των πολιτών πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις προστασίας του πρασίνου μας»

Με επιτυχία διοργανώθηκε η δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι, την Κυριακή 7 Ιουνίου 2020, με τη συμμετοχή εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, Φορέων / Συλλόγων του Αμαρουσίου και κατοίκων της περιοχής Νέας Λέσβου.

Η δράση έλαβε χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και σκοπός ήταν η ευαισθητοποίηση των Φορέων και των Πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος και η γνωριμία με τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας και καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου.

Το μήνυμα του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου πως η  “εθελοντική συμμετοχή των πολιτών πολλαπλασιάζει τις δυνάμεις προστασίας του πρασίνου μας”  μετέφερε στους παρευρισκομένους εθελοντές και κατοίκους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Στέφανος Τσιπουράκης, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα που επισκεπτόμαστε οργανωμένα με τις υπηρεσίες μας το πάρκο του Αρίωνα, που αποτελεί πνεύμονα ζωής όχι μόνο του Αμαρουσίου αλλά όλων των Βορείων Προαστίων και της Αττικής. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος αλλά και κυρίως σύμφωνα με τις οδηγίες του Δημάρχου μας Θεόδωρου Αμπατζόγλου για πιστή εφαρμογή των κανόνων πολιτικής προστασίας, ευαισθητοποιούμε τους πολίτες και τους καταστούμε συμμέτοχους στην τήρηση της καθαριότητας και της ασφάλειας, στα πάρκα και πλατείες της πόλης μας. Είμαστε αποφασισμένοι, με δράσεις όπως αυτή, να επιτηρήσουμε δυναμικά και να προστατεύσουμε τις γειτονιές μας ειδικά κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου».
Όσο αφορά στις αθλητικές υποδομές του Πάρκου Αρίωνα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Νικολαράκος δήλωσε πως στο πλαίσιο της εκτέλεσης του τεχνικού προγράμματος του 2020 τα ανοικτά γήπεδα του Αρίωνα θα ανακαινιστούν πλήρως και θα είναι και πάλι ασφαλή και επισκέψιμα για πολίτες και αθλητικούς συλλόγους.

Εκπροσωπώντας τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Νέας Λέσβου η πρόεδρός του και Δημοτική Σύμβουλος Αμαρουσίου Ρένα Χαλιώτη, αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες των κατοίκων για την προστασία του περιβάλλοντος με κορυφαία στιγμή  την επίτευξη μείωσης του συντελεστή δόμησης, από 1.60 σε 0,80, εις βάρος των περιουσιών τους και προς όφελος της διάσωσης του πρασίνου έκτασης 240 στρεμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης παρόντες ήταν ακόμη:

  • Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Κων/νος Ρώτας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελένη Βλάχου – Σταματάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μάντυ Ρώτα και Ιωάννης Ιωαννίδης.
  • Ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου Στάθης Σταθόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του ΙΓΕ Αλέκος Κόκκαλης, η Προϊσταμένη του 8ου Νηπιαγωγείου Χρύσα Κουτρούλη,  ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς και ο πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως για τις χορηγίες τους:

  • Την εταιρία “Bread Factory για τα είδη που προσέφερε κατά τη διάρκεια της δράσης και εν γένει για την υποστήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.
  • Την εταιρία “Πέτρος Πατέλης – Κηποδιαμόρφωση” για τη διάθεση ειδικών μηχανημάτων για τις κοπές κλαδιών και χόρτων.
  • Την εταιρία Terra Greenγια την απολύμανση του γηπέδου Αρίωνα
  • Την εταιρία “Χρήστος Γαιτανάρος” για την προμήθεια και εγκατάσταση παγκακιού.

Βίντεο από τη δράση: https://www.facebook.com/watch/?v=986772935073071

 

Σχετικά αρχείαΜεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_1

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_2

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_3

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_4

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_5

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_6

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_7

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_8

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_9

 


Μεγάλη συμμετοχή στη δράση Εθελοντικού Καθαρισμού στο πάρκο Αρίωνα στο Μαρούσι_10

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο