Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στο Μαρούσι στη δράση συγκέντρωσης αγαθών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Το Μαρούσι με κάθε ευκαιρία δίνει το παράδειγμα του εθελοντισμού, της προσφοράς και της αλληλεγγύης στο συνάνθρωπο»

Με θέρμη αγκάλιασαν οι πολίτες του Δήμου Αμαρουσίου τη δράση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας και άλλων περιοχών της Θεσσαλίας, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως χωρίς την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή τους η κοινωνική αλληλεγγύη δεν θα είχε το ίδιο ανθρώπινο πρόσωπο.

Απλοί πολίτες, εθελοντές, μέλη συλλόγων και φορέων της πόλης και των επιχειρήσεων ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφέροντας τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και κλινοσκεπάσματα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία του ηλεκτρικού σταθμού Αμαρουσίου για τους συνανθρώπους μας που οι μεγάλες καταστροφές τους άφησαν χωρίς τα αναγκαία.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου βρέθηκε κατά τη διάρκεια της δράσης κοντά στους συμπολίτες μας, τους οποίους ευχαρίστησε από καρδιάς για την κοινωνική ευαισθησία τους και στο σύντομο χαιρετισμό του υπογράμμισε:

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και συγκινημένοι για τη μεγάλη ανταπόκριση των δημοτών και των επιχειρήσεων της πόλη μας στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής και του ΣΚΑΙ στην οποία συμμετέχουμε για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Σας ευχαριστούμε θερμά όλους για αυτό. Θα συνεχίσουμε στην ίδια λογική, στη λογική της προσφοράς και της αλληλεγγύης. Αυτό είναι το Μαρούσι που μας αξίζει.

Ο Δήμος μας έχει αποδείξει διαχρονικά ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη και στο πλαίσιο αυτό συνδράμουμε και συμπολίτες μας άλλων Δήμων που πλήττονται από φυσικές καταστροφές, με δράσεις όπως τη σημερινή. Όταν χρειάζεται είμαστε παρόντες και με τις  δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, όπως έχει συμβεί σε πολλές περιπτώσεις και έτσι θα συνεχίσουμε στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής». 

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κα Λουκία Κεφαλογιάννη συνεχάρη το Δήμαρχο Αμαρουσίου και όλους τους συντελεστές για την μεγάλη ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας.

Αποτέλεσμα της δράσης ήταν να συγκεντρωθούν περισσότερα από 100 μεγάλα χαρτοκιβώτια με τα αναγκαία αγαθά, που θα παραδοθούν άμεσα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη με ίδια μέσα από την Περιφέρεια Αττικής.

Στην ανθρωπιστική εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Διοίκησης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης, πολίτες και εθελοντές του ΟΚΟΙΠΑΔΑ που συμμετείχαν στη δράση, την οποία συντόνισε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων, Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος του Πολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέας Λέσβου Ρένα Χαλιώτη. Μεταξύ αυτών παραβρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου & Πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων Αμαρουσίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Αναπληρωτής Δημάρχου Στέφανος Τσιπουράκης,  ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού & Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Ευάγγελος Κάββαλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ και εκπρόσωπος των Αθλητικών Συλλόγων «Οδυσσέας & Παραδείσου» Πέτρος Κόνιαρης.
Επίσης, η Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αμαρουσίου Δήμητρα Τσουκλείδου, η εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Σωρού και Λάκκα Κόττου» & της Τ.Ο. της ΝΔ γυναικών Αμαρουσίου Ανδρομάχη Τσουκαλά, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου « Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρης Κοσμίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αμαρουσίου Κρηταγενής «Ζευς» Κώστας Σηφάκης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Η Αναγέννηση» Λιάνα Τσούγκου, ο εκπρόσωπος του Cine Φωτόπουλος Τάκης Μαστροκωστόπουλος,  εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Βίντεο: https://www.facebook.com/dhmos.amarousiou/posts/370292031022074

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο