Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην ημερίδα με θέμα: «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής»

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: Υποστηρίζουμε κάθε επιστημονική πρωτοβουλία που ενημερώνει, προστατεύει και υποδεικνύει τους οδικούς άξονες για την ευημερία του κοινωνικού συνόλου 

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου από γονείς, εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους κρατικών φορέων και συλλόγων της πόλης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η ημερίδα με θέμα: «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Σύλλογος Μυτιληνιών «Νόστος» σε συνεργασία με την Επιστημονική Οικογένεια i-paidi και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη, η οποία μετά το θερμό καλωσόρισμά της στους παρευρισκόμενους, μετέφερε την αμέριστη στήριξη του κου Αμπατζόγλου στα παιδιά και τις οικογένειες τους.

Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μεταξύ άλλων σημείωσε:

«Είμαι σίγουρος, πως τα αποτελέσματα της ημερίδας σας θα προσδώσουν σημαντικά οφέλη στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και της εκπαιδευτικής κοινότητας να προσφέρουμε από κοινού τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στα παιδιά μας.

 Επιτρέψτε μου, να δηλώσω θερμός συμπαραστάτης κάθε επιστημονικής πρωτοβουλίας, όπως η δική σας, που ενημερώνει, προστατεύει και υποδεικνύει τους οδικούς άξονες για την υγεία και ευημερία του κοινωνικού συνόλου».

Η Πρόεδρος της Επιστημονικής Οικογένειας i-paidi κα Μαριάννα Λαγουμίδη μίλησε στην ημερίδα για την ανάγκη ενημέρωσης και εξάσκησης των γονέων στη διαχείριση των παιδιών και των εφήβων με ΔΕΠΥ, ενώ η Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας κα Τζίνα Θανοπούλου αναφέρθηκε στην θεωρητική προσέγγιση του θέματος.

Ο τρόπος ανάπτυξης του θέματος, αλλά και οι γνώσεις των διακεκριμένων ομιλητών καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους που ζήτησαν τη διοργάνωση αντίστοιχης εκδήλωσης σύντομα για το θέμα αυτό.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επιπροσθέτως, οι παριστάμενοι άκουσαν τη βιωματική εμπειρία μητέρας που ανατρέφει παιδί με ΔΕΠΥ, αλλά και του Βασίλη, που παρά τις πολλές δυσκολίες που είχε λόγω ΔΕΠΥ, με  τη σωστή διαχείριση από τους ειδικούς και τους γονείς του, στα 22 του χρόνια έχει καταφέρει να συνθέτει μουσική, να παίζει ντραμς, να δίνει συναυλίες στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό.
Και οι δύο αυτές περιπτώσεις που παρουσιάσθηκαν στην ημερίδα στέλνουν μήνυμα αισιοδοξίας στις οικογένειες ότι με τη σωστή καθοδήγηση μπορούν να αναδείξουν τις ιδιαίτερες ικανότητες των παιδιών με ΔΕΠΥ και να βάλουν τις βάσεις για μία ευτυχισμένη ενήλικη ζωή.

 

Σχετικά αρχείαΜεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην ημερίδα με θέμα: «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής»_1

 


Μεγάλη η ανταπόκριση των πολιτών στην ημερίδα με θέμα: «Εύκολη ζωή για το παιδί με Διάσπαση Προσοχής»_2

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο