Με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, τα Special Olympics Ελλάς γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα “EKS Day”, στο Πάρκο «ΕΥΝΙΚΗ» στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & EmailΟ Αντιδήμαρχος Δ. Σμυρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ευθ. Τσίγκας εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας EKS Day ,με την Πρόεδρο των Special Olympics Ελλάς Γ. Δεσποτοπούλου μέλη των οικογενειών των αθλητών και αθλητριών και εθελοντές των Special Olympics.

Στιγμιότυπα με αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Ελλάς κατά τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας EKS Day στο Πάρκο «ΕΥΝΙΚΗ» στο Μαρούσι.


Την 5η Παγκόσμια Ημέρα «Eunice Kennedy Shriver (EKS Day), γιόρτασαν αθλητές, και αθλήτριες των Special Olympics  Ελλάς, συνοδευόμενοι από τις οικογένειες τους και με τη συμμετοχή πλήθους εθελοντών, στο πάρκο Special Olympics «ΕΥΝΙΚΗ» στο Μαρούσι με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου. 

Εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κος Δημήτρης Σμυρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Ευθύμιος Τσίγκας. Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου στους παριστάμενους, ο κος Σμυρνής σημείωσε ότι το πάρκο «ΕΥΝΙΚΗ» αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη μας, αλλά και για τα Special Olympics στη χώρας μας. Ο Δήμος Αμαρουσίου –πρόσθεσε- μέσα από πρωτοβουλίες και δράσεις προωθεί τα μηνύματα του Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics για τη δημιουργία ενός κόσμου καλύτερου χωρίς προκαταλήψεις και με σεβασμό στην διαφορετικότητα και την αξιοπρέπεια του κάθε ατόμου.    
                
Η Πρόεδρος των Special Olympic Ελλάς κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, αναφερόμενη στο σημαντικό έργο και το όραμα της Eunice Kennedy Shriver απηύθυνε κάλεσμα ευαισθητοποίησης προ όλους για συνέχιση της κληρονομιάς που μας άφησε η ιδρύτρια του Κινήματος Special Olympic, εδραιώνοντας το μήνυμα ότι καμία σωματική ή διανοητική αναπηρία δεν μπορεί να κάμψει τη δύναμη του ανθρωπίνου πνεύματος. Παράλληλα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη στα μέλη των οικογενειών και στους εθελοντές για τη σημαντική συνεισφορά τους και το σημαντικό ρόλο τους στο πλαίσιο του  Παγκόσμιου Κινήματος των Special Olympics.    
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από την προβολή video  το σημαντικό έργο της Eunice Kennedy Shriver και ακολούθως υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες επίδειξης επίσημων αθλημάτων Special Olympics με τη συμμετοχή αθλητών των Special Olympics Ελλάς.                                          


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο