Με την απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής ολοκληρώθηκε για τη φετινή περίοδο το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Β. Κάββαλος, κατά την απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής στους εκπαιδευομένους του προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά».


Ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α Β. Κάββαλος, με την καθηγήτρια Ελ. Αναγνώστου, και τους εκπαιδευομένους μετά το τέλος της γιορτής.


 


Με την καθιερωμένη γιορτή αποφοίτησης στον φιλόξενο χώρο του Κεντρικού Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος του προγράμματος «Μαθαίνω Ελληνικά» που υλοποιεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Η γιορτή πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των εκπαιδευομένων και των οικογενειών τους. Τα συγχαρητήρια στους αποφοίτους έδωσε εκ μέρους του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, ο πρόεδρος  του Οργανισμού Νίκος Κάββαλος.


Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α κ. Κάββαλος, σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως ο Δήμος Αμαρουσίου θα συνεχίσει να υλοποιεί προγράμματα  κοινωνικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως το συγκεκριμένο που απευθύνεται σε αλλοδαπούς μετανάστες που ενδιαφέρονται να μάθουν σωστά την ελληνική γλώσσα και να διδαχθούν την ιστορία μας.


Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι μίλησαν για τη χρησιμότητα του προγράμματος στην προσπάθειά τους να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και να βελτιώσουν τη ζωή τους, ενώ εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους και τον ενθουσιασμό τους για την οργάνωση και πραγματοποίηση από το Κ.Α.ΠΗ εκπαιδευτικής εκδρομής στους Δελφούς για αυτούς και τις οικογένειές  τους.


Η εκδήλωση έκλεισε με την απονομή των διπλωμάτων συμμετοχής παρουσία και της καθηγήτριάς τους Ελευθερίας Αναγνώστου.


Το πρόγραμμα «Μαθαίνω Ελληνικά» υλοποιείται από το 1999 από εθελοντές εκπαιδευτικούς, μέλη του Κ.Α.Π.Η, ενώ η συμμετοχή των εκπαιδευομένων είναι δωρεάν.


Στόχος του προγράμματος είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ξενοφοβίας και του ρατσισμού. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο Κεντρικό Κ.Α.Π.Η του Δήμου (Περικλέους 22). Για πληροφορίες και διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 6142248 από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες από 7 π.μ. έως 3 μ.μ.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο