Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη ευρεία σύσκεψη για τα ζήτημα που έχει ανακύψει με την εκτροπή της κυκλοφορίας από την οδό Βύρωνος λόγω έργων του Δήμου Πεύκης

Print Friendly, PDF & Email







Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με το Δήμαρχο Λυκόβρυσης – Πεύκης Δ.Φωκιανό, τον Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς Μ. Δασκαλάκη, τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Α.Δ.Α. Γ. Ζήκο, τον Συγκοινωνιολόγο, Καθηγητή του Παν/μίου Πατρών Ευαγγ. Ματσούκη, τον προϊστάμενο της Δημοτικής Συγκοινωνίας Αμαρουσίου Β. Κάτσαρη και τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Συγκροτήματος Πεύκης επί της οδού Κορίνθου.


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη όλων των εμπλεκομένων φορέων για το ζήτημα που έχει προκύψει με την εκτροπή της κυκλοφορίας από την οδό Βύρωνος λόγω των έργων που υλοποιεί ο Δήμος Πεύκης.


Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012 συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης – Πεύκης κος Δημήτρης Φωκιανός, ο Διοικητής της Τροχαίας Κηφισιάς κος Μανώλης Δασκαλάκης, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Α.Δ.Α. κος Γεώργιος Ζήκος, εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολικού Συγκροτήματος Πεύκης (2ο Νηπιαγωγείο, 3ο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο) και ο Συγκοινωνιολόγος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών κος Ευάγγελος Ματσούκης.


Στη συζήτηση όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τοποθετήθηκαν στο ζήτημα που αφορά αφενός στην υπέρμετρη κυκλοφοριακή επιβάρυνση που έχει δεχθεί η περιοχή του Ψαλιδίου εξαιτίας της εκτροπής της κυκλοφορίας στο ρεύμα της Βύρωνος από Λ. Κύμης προς το Μαρούσι και αφετέρου στο θέμα που αφορά στην ασφαλή διέλευση των μαθητών του Σχολικού Συγκροτήματος Πεύκης επί της οδού Κορίνθου.


Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε με εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη να πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012 επιτόπια αυτοψία με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Αμαρουσίου του Δήμου Πεύκης, παρουσία γονέων και εκπροσώπων της Τροχαίας, προκείμενου να εξετασθεί το θέμα και να βρεθεί η βέλτιστη λύση, η οποία στη συνέχεια θα έλθει προς έγκριση στα Δημοτικά Συμβούλια των ανωτέρω Δήμων.


Παράλληλα, υπήρξε διαβεβαίωση από τον Διοικητή της Τροχαίας Κηφισιάς ότι στο διάστημα που μεσολαβεί θα διατεθούν δυνάμεις της Τροχαίας, ώστε να είναι ασφαλής η προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από το σχολείο.
Τέλος ο Δήμαρχος Πεύκης κος Φωκιανός δεσμεύτηκε σε συνεννόηση με τον ανάδοχο του έργου να επισπευσθεί η ολοκλήρωση του έργου μέσα στις επόμενες 10 ημέρες από την οδό Αγρινίου μέχρι την οδό Ψαρρών.


Μετά το πέρας της σύσκεψης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της συνάντησης, σημειώνοντας ότι μέσα από τη συνεργασία θα δοθεί σύντομα λύση, ώστε και οι κάτοικοι του Ψαλιδίου να μην ταλαιπωρούνται από την κυκλοφοριακή επιβάρυνση της περιοχή τους και τα παιδιά να μπορούν να προσέρχονται και να αποχωρούν από το σχολείο τους με ασφάλεια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο