Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 3ο eHealth Forum με τη συνδιοργάνωση του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων με τίτλο «Προαγωγή της Ολοκληρωμένης Ηλεκτρονικής Υγείας για ισότιμη πρόσβαση και ένα βιώσιμο μέλλον».

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Με την ανάπτυξη της ψηφιακής υγείας ωφελείται ευρύτερα η κοινωνία και η οικονομία, ενώ επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα υγείας και φροντίδας για τον πολίτη»

Στο 3ο eHealth Forum του οποίου συνδιοργανωτής ήταν  το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος  του Δικτύου και της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο πολίτης/ασθενής μπαίνει στο επίκεντρο μέσα από τις τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας . Όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης : «Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο εκπροσωπεί τις ανάγκες των μελών του στη νέα ψηφιακή εποχή αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στο μετασχηματισμό του παραγωγικού προτύπου της υγείας. Επιδιώκουμε την υιοθέτηση πρωτοποριακών και καινοτόμων εφαρμογών με αποδέκτη τον άνθρωπο». Στην ενότητα Υγιείς Έξυπνες Πόλεις,  ο κ. Πατούλης συντόνισε συζήτηση με θέμα «Οι ανάγκες των πολιτών συναντούν τις υπηρεσίες της ψηφιακής υγείας».

Στην ίδια ενότητα, ο Γενικός Διευθυντής του Δικτύου κ. Σωτήρης Παπασπυρόπουλος συντόνισε επίσης συζήτηση με θέμα «Από τα Ευρωπαϊκά σχέδια εργασίας στις ρεαλιστικές ανάγκες των υπηρεσιών ψηφιακής υγείας για τον πολίτη».

Το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτρονική υγεία εξελίσσεται και αλληλεπιδρά με τις εθνικές στρατηγικές των ευρωπαϊκών χωρών, τόσο της Ε.Ε. όσο και των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Το eHealth Forum είχε σαν στόχο να προσφέρει ευκαιρία για παρουσίαση καλών πρακτικών των γειτονικών χωρών, για συζήτηση των ανεπίλυτων ζητημάτων και για ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπευθύνων, των παραγόντων της αγοράς, της πληροφορικής και της υγείας.

Η Ελλάδα διαθέτει ένα διαμορφωμένο οικοσύστημα ψηφιακής υγείας με συμμέτοχους από το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, με δραστηριότητα που ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Οι φορείς, επιβεβαίωσαν για ακόμα μια φορά, την ανάγκη για ένα forum για την ηλεκτρονική υγεία, που φέρνει κοντά ειδικούς της πληροφορικής, ιατρούς, εκπροσώπους ασθενών, επαγγελματίες της υγείας, εταιρείες, δήμους και περιφέρειες, καθώς και διακεκριμένους επιστήμονες, εμπειρογνώμονες και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Tο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, συμμετείχε με περίπτερο, στο οποίο υπήρχε  παρουσίαση  των ΚΕΠ Υγείας. Τη δυνατότητα κάθε δημότη να έχει το δικό του Ιατρικό φάκελο επεσήμαναν τα στελέχη της Κεντρικής Δομής των ΚΕΠ Υγείας , μέσα από το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας.  Μέσω του λογισμικού παρέχεται η δυνατότητα στο δημότη να ανεβάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων του ώστε να έχει τον δικό του ενημερωμένο φάκελο.  Επίσης, μέσω του λογισμικού,  ειδοποιούνται αυτόματα οι δημότες  για τις προληπτικές  εξετάσεις που πρέπει να κάνουν στο πλαίσιο του επαναληπτικού ελέγχου τους. 

Στο ehealth forum παραβρέθηκαν  πολλοί εκπρόσωποι των Δήμων-μελών του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από το 3ο eHealth Forum


Στιγμιότυπο 2 από το 3ο eHealth Forum


Στιγμιότυπο 3 από το 3ο eHealth Forum


Στιγμιότυπο 4 από το 3ο eHealth Forum

Μετάβαση στο περιεχόμενο