Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου η παρουσίαση της 4ης και 5ης ποιητικής συλλογής του Βασίλη Βλαχάκου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης από το βήμα της εκδήλωσης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην ποιητική βραδιά και συνεχάρη τον ποιητή Βασίλη Βλαχάκο για τις σπουδαίες και ενδιαφέρουσες ποιητικές συλλογές του.Παρουσία πλήθους φίλων της ποίησης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της 4ης και 5ης ποιητικής συλλογής του Βασίλη Βλαχάκου από τον δημοσιογράφο και συντονιστής της εκδήλωσης Γ. Δημακογιάννη και τη δημοσιογράφο και Επίκουρο Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Γ. Αντωνοπούλου. Τα μελοποιημένα ποιήματα παρουσίασε στο πιάνο ο Αντώνη Βλαχονικολός, με ερμηνεύτρια την Ηλέκτρα Βλαχονικολού. Τα ποιήματα απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί Διαμαντής Βλάχος και Χάρις Βασιλάκος.Ο ποιητής Βασίλης Βλαχάκος προσφέρει τιμής ένεκεν αναμνηστικό δώρο στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.Για την υποστήριξη στην επιτυχία της εκδήλωσης από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, ο ποιητής Βασίλης Βλαχάκος προσφέρει αναμνηστικό δώρο στον Αντιδήμαρχο αρμόδιο για θέματα Πολιτισμού και Αθλητισμού Ν. Πέππα.


Μία ποιητική βραδιά με έργα του Βασίλη Βλαχάκου απόλαυσαν οι εκατοντάδες φίλοι της ποίησης που συμμετείχαν στην παρουσίαση της 4ης και 5ης ποιητικής συλλογής του καταξιωμένου ποιητή με τίτλο:«Ωδή στην Ουράνια γη» και «Η Ρωμιοσύνη στις πλατείες και στους δρόμους».
Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012.


Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες συνεχάρη τον πάντα επίκαιρο, αλλά και συνάμα διαχρονικό κο. Βασίλη Βλαχάκο για την σπουδαίες και ενδιαφέρουσες ποιητικές συλλογές. Επίσης υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει βήμα στους καταξιωμένους, αλλά και στους νέους καλλιτέχνες να παρουσιάζουν τις δημιουργίες και το έργο τους, προσφέροντας παράλληλα πνευματική καλλιέργεια και ψυχαγωγία στους πολίτες, ως μία δημιουργική διέξοδο ιδιαίτερα στη σημερινή δύσκολη εποχή που διανύουμε.»


Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος επί θεμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας καλωσορίζοντας τον ποιητή στην πόλη του Αμαρουσίου μίλησε για το σημαντικό έργο του, σημειώνοντας ότι «το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού στηρίζει κάθε δράση που προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό στο Μαρούσι και γενικότερα στη χώρα μας.»


Για τον ποιητή και την ποιοτική συλλογή «Ωδή στην Ουράνια γη μίλησε ο δημοσιογράφος και συντονιστής της εκδήλωσης Γιώργος Δημακογιάννης, ενώ για την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Η Ρωμιοσύνη στις πλατείες και στους δρόμους» πραγματοποίησε η δημοσιογράφος και Επίκουρος Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κα Γιώτα Αντωνοπούλου.


Παράλληλα, παρουσιάστηκαν τα μελοποιημένα ποιήματα από τον Αντώνη Βλαχονικολό, συνθέτη και ιδρυτή του Λακωνικού Ωδείου Σπάρτης,με ερμηνεύτρια την Ηλέκτρα Βλαχονικολού μουσικολόγο και διευθύντρια του Ωδείου,ενώ στην φυσαρμόνικα και στην κιθάρα ήταν ο Βασίλης Αντωναράκος εκδότης, του ‘Παρατηρητή Λακωνίας’.
Τα ποιήματα απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί Διαμαντής Βλάχος και Χάρις Βασιλάκος.


Εκφράζοντας την ικανοποίησή του προς το πρόσωπο του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη για την τιμητική παρουσία του στην εκδήλωση, ο ποιητής κος Βασίλης Βλαχάκος του προσέφερε αναμνηστικό δώρο, όπως και στον Αντιδήμαρχο κο Νικόλαο Πέππα για την υποστήριξη στην επιτυχία της διοργάνωσης από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού.


Αξίζει, επίσης, να συγχαρούμε την κα Χαριτίνη Ρασσιά, δημοσιογράφο, που με την προσωπική της συμβολή συνέβαλλε ουσιαστικά σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο επί θεμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Νικόλαος Πέππα, στην άρτια εκδήλωση και επιτυχία της παρουσίασης της εν λόγω ποιητικής συλλογής. Στην εκδήλωση, τέλος, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο