Με μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενη διοργάνωση ολοκληρώθηκε η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής με την παραδοσιακή Ρεβυθάδα και τη βράβευση των διακριθέντων κεραμιστών

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης απονείμει στον κεραμίστα Γεώργιο Βαβάτση το 1ο βραβείο για το έργο του  «Floral Expansion» στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής.Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη σύζυγο του κα Μαρίνα Σταυράκη, τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη και τον Αντιδήμαρχο Σπ. Σταθούλη μεταξύ των φίλων της κεραμικής τέχνης.Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επ. Γαρδέλης,οι Αντιδήμαρχο Ν. Πέππας, Σπ. Σταθούλης, Ν. Αλεπούς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ρ. Χαλιώτη, Δ. Σμυρνής και  η διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Φωτεινή Κοσκόρου – Παλαμίδη μεταξύ των φίλων της κεραμικής τέχνης.Εκατοντάδες φίλοι της κεραμικής τέχνης συμμετείχαν στην εκδήλωση της παραδοσιακής Ρεβυθάδας και την απονομή των βραβείων στους διακριθέντες κεραμίστες στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεαραμικής.         


 


Με την καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου και την απονομή των βραβείων και των επαίνων στους διακριθέντες κεραμίστες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012, η 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ).


Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης παρουσία του πρώην Προέδρου της Βουλής κου Απόστολου Κακλαμάνη και εκατοντάδων φίλων της κεραμικής τέχνης σημείωσε πως «η γιορτή αυτή αποτελεί μία ευκαιρία για να εκφράσουμε το ενδιαφέρον και την αγάπη μας για την τέχνη της κεραμικής και τους καλλιτέχνες που την εκπροσωπούν.
Το ενδιαφέρον μας για την κεραμική τέχνη δεν είναι σχήμα λόγου –πρόσθεσε- αλλά ως Δημοτική Αρχή στη διάρκεια των ετών έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της κεραμικής τέχνης και θα συνεχίσουμε να πράττουμε ομοίως προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία και πρόκληση.
  Στηρίζουμε –συμπλήρωσε- ως Δημοτική Αρχή σταθερά τις προσπάθειες των κεραμιστών για την ανάδειξη και εξάπλωση της κεραμικής, όπως αξίζει σε μία κεραμούπολη, όπως είναι το Μαρούσι που έχει να επιδείξει σπουδαίο και σημαντικό πολιτισμό και παράδοση, στοιχεία που έχουν σημαδέψει την εξέλιξή της».
Παράλληλα ο κος Πατούλης συνεχάρη τους καλλιτέχνες που διακρίθηκαν με τις δημιουργίες τους, αλλά και όλους όσους έλαβαν μέρος, οι οποίοι με τα έργα  και τις πρωτότυπες δημιουργίες τους συμβάλλουν και εκείνοι στην προσπάθεια για την ανάπτυξη και προώθηση της κεραμικής.
Ευχαρίστησε επίσης όλους όσους κρατούν ζωντανή την τέχνη της κεραμικής και συνεργάστηκαν για την άρτια και απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση και της φετινής έκθεσης.                                 


Ο Πρόεδρος της ΠΕΚΑ κος Νίκος Βαλάτος στην απολογιστική έκθεση του αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής και των παράλληλων εκδηλώσεων που διεξήχθησαν, συγκεντρώνοντας τα βλέμματα χιλιάδων επισκεπτών.   


Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Σπύρος Σταθούλης  Νικόλας Αλεπούς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Σμυρνής  Δημήτρης Καμπούκος και Αλέξανδρος Μπρέγιαννης.        


Το πρώτο βραβείο στην φετινή έκθεση απονεμήθηκε στον Γεώργιο Βαβάτση για το έργο του «Floral Expansion», το 2ο βραβείο στην Στέλλα Μπακατσή για το έργο της «Μέσα από το φακό» και το 3Ο Βραβείο στους Καρμέλα Ιατροπούλου και Δημήτρη Κατσιγιάννη για το έργο τους.
Έπαινοι απονεμήθηκαν στους Ηλία Χριστόπουλο («Σπόνδυλοι»), Κατερίνα Γιαννακά («Φρουτιέρες») και Μαργαρίτα Εκκλησιάρχου («Γεωμετρικά»).

Μετάβαση στο περιεχόμενο