Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email
|download file .jpg 49KB|


|download file .jpg 73KB|


|download file .jpg 79KB|


|download file .jpg 77KB|


Γ. Πατούλης: «Η ιστορική μνήμη, συλλογική και ατομική, είναι το οχυρό που προστατεύει όλα εκείνα για τα οποία οι πρόγονοί μας έδωσαν τη ζωή τους»


Με τη  παρέλαση των σχολείων της πόλης μας, των προσκόπων και αντιπροσωπείας της εθνικής αντίστασης,  κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Αμαρουσίου, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων της Νομαρχίας Αθηνών, των δικαστικών και αστυνομικών αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.

Μετά την δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και η κατάθεση στεφάνων.

Τη σημασία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου  για τη χώρα μας στη σύγχρονη εποχή, επεσήμανε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας. Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στα ζητήματα που κυριαρχούν στην διεθνή σκηνή και τόνισε: «Δεν αρκεί να αναλογιζόμαστε πού θα βρισκόταν η Ελλάδα σήμερα, αν θα υπήρχε Ελλάδα σήμερα, εάν στις σελίδες της Ιστορίας μας δεν είχε προστεθεί το ’21. Πρέπει με αφετηρία το σημαντικό αυτό γεγονός να προσδιορίζουμε και να επιβεβαιώνουμε το ρόλο της Ελλάδας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Σε μία περίοδο παγκόσμιων ανακατατάξεων και διεθνούς αποσταθεροποίησης,  σε έναν κόσμο που μεταβάλλεται διαρκώς, και στην παγκόσμια σκακιέρα της διεθνούς οικονομίας και πολιτικής ισχύος οι κινήσεις που γίνονται είναι ανατρεπτικές, εμείς ως Έθνος πρέπει να μην εφησυχάζουμε. Να μην θεωρούμε δεδομένο τίποτε από όσα είχαμε μέχρι σήμερα συνηθίσει. Αν θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές, κι όχι απλοί θεατές των διεθνών εξελίξεων, πρέπει να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες που από τη μια ενισχύουν την εθνική ομοψυχία και ενότητα του λαού μας και  εδραιώνουν την πρόοδο και την ειρήνη.
Και από την άλλη θα διασφαλίζουν την πατρίδα μας από τις επιβουλές αλλότριων συμφερόντων, θα εξασφαλίζουν την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία με τις γείτονες χώρες.
Η σημερινή διπλή γιορτή του ελληνισμού και της Ορθοδοξίας υπενθυμίζει σε όλες και όλους το χρέος μας να τιμούμε τις ιστορικές μας παρακαταθήκες και να αγωνιζόμαστε πάντα για ελευθερία, για δημοκρατία για δικαιοσύνη. Και παρά τις δύσκολες ώρες που όλοι βιώνουμε, είμαι αισιόδοξος ότι ενωμένοι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα, να βελτιώσουμε τη ζωή μας, να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας. Ένα καλύτερο αύριο που προϋποθέτει όμως πρώτα και πάνω από όλα υπεύθυνους πολίτες, οι οποίοι θα αντιστέκονται στον άκριτο λαϊκισμό και στον «ωχαδελφισμό», που έχει καταντήσει πληγή για τη σύγχρονη κοινωνία μας. Προϋποθέτει όμως  και ένα κράτος έντιμο και αποτελεσματικό, ένα κράτος που να σέβεται πρώτα το ίδιο τους νόμους, που να σέβεται τον καθημερινό μόχθο του κάθε πολίτη, που να δίνει ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά του, χωρίς εξαιρέσεις.»

Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, ακολούθησε δεξίωση στο Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου, όπου οι πολίτες αντάλλαξαν ευχές με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη και τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ομιλία του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου, www.maroussi.gr 


Μετάβαση στο περιεχόμενο