Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεάν προληπτική εξέταση μαστογραφίας στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού για 25 γυναίκες που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Στιγμιότυπο από την ώρα αναμονής των γυναικών στον προθάλαμο του χώρου εξέτασης.


 


Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012 η νέα προγραμματισμένη επίσκεψη για την επόμενη ομάδα 25 γυναικών
Με τη συμμετοχή 25 γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη προγραμματισμένη επίσκεψη στο Κέντρο Πρόληψης Καρκίνου Μαστού για την πραγματοποίηση δωρεάν μαστογραφίας με τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακό μαστογράφο. Οι συμμετέχουσες δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του Δήμου την οποία και εξέφρασαν στο προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αμαρουσίου που της συνόδευε κατά τη μεταφορά και ομαδική επίσκεψή τους στο κέντρο.


Η πρωτοβουλία υλοποιείται κατ’ εφαρμογή του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη με ενέργειες του Δημάρχου Αμαρουσίου και Πρόεδρου του και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) Γιώργου Πατούλη, με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «ʼγιοι Ανάργυροι» για τη στήριξη των γυναικών που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.


Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της ψηφιακής μαστογραφίας από την πρώτη ομάδα των δικαιούχων γυναικών του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «μέσα από το πρόγραμμα δωρεάν ψηφιακής μαστογραφίας που εφαρμόζουμε στους 160 Δήμους του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ αγκαλιάζουμε τις ανασφάλιστες και ανήμπορες γυναίκες προσφέροντάς τους ισότιμο δικαίωμα στην πρόληψη. Είμαστε ευτυχείς που βλέπουμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή βρίσκει θερμή ανταπόκριση και εισπράττουμε την ικανοποίηση όσων συμμετέχουν σε αυτό. Θα συνεχίσουμε να απλώνουμε το δίκτυ προστασίας προς κάθε συνάνθρωπό μας που τη χρειάζεται».


Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες που εμπίπτουν στην κατηγορία των ανασφάλιστων και οικονομικά ασθενών γυναικών μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (Δευτ. – Παρ. 9 π.μ. έως 2 μ.μ.) με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαρουσίου (Παλαιολόγου 9), τηλ. 2132031914.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο