Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξάγονται οι εκπαιδεύσεις των εθελοντών των Δήμων Μελών του Σ.Π.Α.Π σε θέματα πυροπροστασίας και διαχείρισης πυρκαγιών

Print Friendly, PDF & EmailΣτιγμιότυπο από την εκπαίδευση των εθελοντών στο Δήμο Πεύκης Λυκόβρυσης.Φωτογραφία των συμμετεχόντων μετά την εκπαίδευση στο Δήμο Γαλατσίου.


Συνεχίζονται τις επόμενες ημέρες οι εκπαιδεύσεις στους Δήμους Διονύσου και Αμαρουσίου


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι μέχρι τώρα εκπαιδεύσεις των εθελοντών πολιτικής προστασίας στους Δήμους Βριλησσίων, Πεύκης Λυκόβρυσης και Γαλατσίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) σε συνεργασία με τον Αναστάσιο Βλάχο, Αντιστράτηγο ε.α. του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για μια προσπάθεια κατάρτισης των εθελοντών του Συνδέσμου προκειμένου να μπορούν να συνδράμουν σε περιπτώσεις φωτιάς με τρόπο ορθό, αποτελεσματικό και πρωτίστως με ασφάλεια για τους ίδιους.


Και στους τρείς Δήμους έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα θετικές γνώμες από μέρους των συμμετεχόντων όσον αφορά στην αρτιότητα του περιεχομένου της εκπαίδευσης.


Στο Δήμο Βριλησσίων η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Πυροφυλάκιο επί των οδών Παπαφλέσσα και Σολομού στα ʼνω Βριλήσσια, στο Δήμο Λυκόβρυσης Πεύκης στην αίθουσα «Μανώλης Αναγνωστάκης» στο Δημαρχείο της πόλης και στο Δήμο Γαλατσίου, επίσης, στο Δημαρχείο.


Οι εθελοντές πυροπροστασίας καταρτίστηκαν σε επίπεδο διαχείρισης αστικών και δασικών πυρκαγιών, λήψης μέτρων προστασίας αλλά και ανάληψης τρόπων κατάσβεσης, στο πώς μπορεί ο εθελοντής να αποτελέσει μοχλό πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών, αλλά και σε επίπεδο επέμβασής του πριν και μετά τη φωτιά.


Το πρόγραμμα των εκπαιδεύσεων, βάσει των αιτήσεων συμμετοχής που έχουν υποβληθεί στο Σ.Π.Α.Π από μέρους των Δήμων μελών, συνεχίζεται ως εξής:


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00-21:00 στο Δήμο Διονύσου, στο Πνευματικό Κέντρο Κρυονερίου,


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 και ώρα 18:00-21:00 στο Δήμο Αμαρουσίου, στο Δημαρχείο.

Μετάβαση στο περιεχόμενο