Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Τη σημαντική συλλογή έργων φωτογραφίας με θέμα: «Με τη μηχανή ανά χείρας» παρουσιάζουν οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, στη έκθεση φωτογραφίας που φιλοξενείται στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης την Τετάρτη 16  Μαΐου 2018, παρουσία εκπαιδευτικών και γονέων, το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων κα Ρένα Χαλιώτη.

Μεταφέροντας το μήνυμα του Δημάρχου, η κα Χαλιώτη τόνισε ότι «η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στέκεται δίπλα στα παιδιά και στηρίζει το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας», εκφράζοντας, θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για την εξαιρετική προσπάθειά τους, καθώς και στους καθηγητές και στους γονείς τους για την πρωτοβουλία αυτής της σημαντικής δράσης.

Στο πρώτο στάδιο της δράσης, οι μαθητές μίλησαν με τις υπεύθυνες καθηγήτριες τους για την τέχνη της φωτογραφίας και μελέτησαν φωτογραφίες καταξιωμένων καλλιτεχνών.

Στη συνέχεια, προχώρησαν με τη μηχανή ανά χείρας σε «φωτοβόλτες», σημαντικών σημείων του φυσικού, αλλά και του αστικού περιβάλλοντος τόσο στην πόλη του Αμαρουσίου, όσο και ευρύτερα.

Η πρωτοβουλία, πέρα από τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα, έλαβε και χαρακτήρα εκπαιδευτικό, καθώς, η θεματολογία κάθε φωτογράφησης, ήταν μια ευκαιρία για τους μαθητές να εμπλουτίσουν στην αντίστοιχη επιστήμη τις γνώσεις τους, όπως στην ιστορία, στη γεωγραφία, στη φυσική, κ.α.

Παράλληλα, η δράση έδωσε το έναυσμα στα παιδιά να εκφράσουν με εποικοδομητικό τρόπο τα συναισθήματά τους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Εκπαίδευσης κ. Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κ. Πέτρος  Κόνιαρης, οι διευθυντές και οι καθηγητές των σχολείων.

Εκ μέρους του 1ου Γυμνασίου, υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης ήταν οι κες Κατερίνα Ρουμπή και Γεωργία Σέλλιου και εκ μέρους του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων η κα Αριστέα Μπουλουξή και ο κ. Χρύσανθος Καρούζος.     

 
Η έκθεση λειτουργεί σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, από τις 06:00 μ.μ. έως τις 10:00 μ.μ.

 

Σχετικά αρχείαΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου_1


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου_2


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου_3


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και του Πρότυπου Γυμνασίου Αναβρύτων, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου_4

Μετάβαση στο περιεχόμενο