Με επετειακά τραγούδια η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» τίμησε τους ήρωες του ‘40

Print Friendly, PDF & Email

Με πλούσιο ρεπερτόριο από επετειακά τραγούδια, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου «Τερψιχόρη Παπαστεφάνου» τίμησε τους αγωνιστές του ’40, στην επετειακή εκδήλωση που ακολούθησε  ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου μετά την παρέλαση.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, της Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Λουκίας Κεφαλογιάννη, Δημοτικών Συμβούλων, και πλήθους πολιτών, οι χορωδοί υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Όλγας Αλεξοπούλου, ερμήνευσαν τραγούδια όπως:
«Δύο παιδιά απ’ το Βραχώρι»,
«Γυναίκες Ηπειρώτισσες», «Έφεδρος ανθυπολογαγός»,σε στίχους Πυθαγόρα και  μουσική Γ. Κατσαρού. Επίσης τα τραγούδια «Οι γερανοί» (ποίηση Γ. Ρίτσου, μουσική Y.Frenkel ,R.Gamzatov ), «Το παιδί με το ταμπούρλο» (στίχοι Ν. Γκάτσου, μουσική Χατζηνάσιου), «Καισαριανή» (Στίχοι Λ. Παπαδόπουλου, μουσική Στ. Ξαρχάκου),«Μάνα κρύψε το σπαθί»( στίχοι Πυθαγόρα, μουσική Γ. Κατσαρού).

Σολίστ και υπεύθυνη της μουσικής παράστασης ήταν η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής Ρένα Χαλιώτη, ενώ στο ακορντεόν ήταν ο Αχιλλέας Παναγούλης, στο πιάνο ο Μανώλης Παπαγιάννης και στα κρουστά ο Νίκος Νικολαϊδης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου χαιρετίζοντας τους παριστάμενους ευχήθηκε σε όλους «Χρόνια Πολλά» για την Εθνική μας Επέτειο και συνεχάρη τη Μικτή Χορωδία Αμαρουσίου για τις σημαντικές συμμετοχές της στις πολιτιστικές και επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου και τις μοναδικές ερμηνείες μεγάλων δημιουργών.

Η Αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, από τη δική της πλευρά, ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας για τη διαχρονική τους προσφορά, τον Δήμαρχο αλλά και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ για την υποστήριξη ανάλογων εκδηλώσεων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι Στέφανος Τσιπουράκης και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Ισότητας Ελένη Λέκκα Καλατζάκη, η Πρόεδρος της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Βλάχου, η επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης Φανή Λέκκα, καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο