Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η 45η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, ενισχύοντας τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος με 247 φιάλες αίματος

Print Friendly, PDF & Email

Με μεγάλη προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών μεταξύ των οποίων και   εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου διεξήχθη η 45η Εθελοντική Αιμοδοσία, το τριήμερο από 19-21 Φεβρουαρίου 2024, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

281 εθελοντές αιμοδότες, εκ των οποίων οι 61 ήταν νέοι εθελοντές, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προσήλθαν στο χώρο της αιμοδοσίας για να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό της ζωής για τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση αίματος.

Μετά τον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο των αιμοδοτών από το επιστημονικό προσωπικό του κινητού συνεργείου του Νοσοκομείου Φλέμινγκ συγκεντρώθηκαν 247 μονάδες αίματος, που ενισχύουν τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος.

Παράλληλα, με την 45η Εθελοντική αιμοδοσία, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, καθώς και λήψη δείγματος στοματικού επιχρίσματος σε 7 εθελοντές που το επιθυμούσαν για έλεγχο συμβατότητας δότη μυελού των οστών, από νοσηλεύτρια του Τοπικού Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, που λειτουργεί στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Όραμα Ελπίδας». (τηλ. επικοινωνίας για ραντεβού 2132031911).

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την θερμή ανταπόκριση στην 45η Εθελοντική Αιμοδοσία, ευχαριστεί θερμά κάθε ένα εθελοντή αιμοδότη ξεχωριστά για την ευαισθητοποίηση και τη διάθεση προσφοράς προς το συνάνθρωπο, με τη ευχή το άξιο παράδειγμά τους να βρει ακόμη περισσότερους μιμητές.

Την επίβλεψη για τη διεξαγωγή της Αιμοδοσίας είχε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, με τη συνδρομή του προσωπικού του Αυτοτελούς Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Ο Δήμος Αμαρουσίου ευχαριστεί θερμά τις επιχειρήσεις Coca Cola 3E, Bread Factory και Pizza Fan για τις ευγενικές χορηγίες.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου παραμένει ανοικτή στο Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ» για όσους εθελοντές αιμοδότες επιθυμούν να προσφέρουν αίμα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο