Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε μήνυμα του τονίζει τα εξής:

Print Friendly, PDF & Email

Σήμερα τιμάμε τη Γυναίκα μάνα, σύντροφο, κόρη, εργαζόμενη, η παρουσία της οποίας σε συνδυασμό με την προσωπικότητα και το έργο της, αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς στην οικογένεια, στην κοινωνία, στους εργασιακούς χώρους και στην πολιτική.

Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε έμπρακτα τις δυσκολίες της πολυπλοκότητας του ρόλου της και να μην μένουμε μόνο σε επετειακές ευχές χωρίς αντίκρισμα.

Στη σημερινή κρίσιμη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας, η θέση της γυναίκας είναι ακόμα πιο δύσκολη καθώς καλείται να ανταποκριθεί σε όλους της τους ρόλους, σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Ουσιαστική εκδήλωση τιμής και αναγνώρισης για την αμέριστη προσφορά της είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την προώθηση πολιτικών ισότητας που θα συμβάλλουν στη στήριξη της γυναίκας στην προσωπική και οικογενειακή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνία, στη συμμετοχή της στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, θεωρεί ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η εγγύτερη στον πολίτη, βαθμίδα διακυβέρνησης, αλλά και ως ο βασικός φορέας πολιτικής και παροχής υπηρεσιών στους πολίτες μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ισότητας των δύο φύλων.

 

Σε αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε για την καταπολέμηση της διαιώνισης και αναπαραγωγής των ανισοτήτων, την άρση των στερεοτυπικών έμφυλων αντιλήψεων και την προώθηση μιας δημοκρατικής κοινωνίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο