Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη

Print Friendly, PDF & Email

Η παράσταση ανεβαίνει δωρεάν για το ευρύ κοινό, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, ώρα 19:30, Δημοτικό Θέατρο Πεύκης         

Τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο», που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση μαθητών, καθηγητών και γονέων χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη – Σταυράκη, την πρώτη και δεύτερη ημέρα παρουσίασης της παράστασης.

Η εκπαιδευτική- παιδαγωγική αυτή δράση, είναι μία πρωτοβουλία του Τομέα Πολιτισμού του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας και είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη διαδημοτική φιλοσοφία που τον διέπει, έχοντας στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το πολιτιστικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργεί και αναπτύσσεται.

Την παράσταση παρακολούθησαν την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016, μαθητές/ τριες από το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, το Γυμνάσιο Λυκόβρυσης και το 1ο Λύκειο Πεύκης, ενώ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου,  μαθητές/τριες από το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και το Λύκειο Λυκόβρυσης.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και να ανταλλάξει απόψεις με τους νέους, στο πλαίσιο ενός δημιουργικού διαλόγου για το διαδίκτυο και ειδικότερα για τους κινδύνους που εγκυμονεί, αλλά και για τη μη δαιμονοποίησή του.
 «Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) αγκαλιάζει και ενισχύει καινοτόμες στρατηγικές που ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας με τους συμπολίτες μας, προσφέροντας ουσιαστική ενημέρωση σε ευαίσθητα ζητήματα, όπως η ασφαλής χρήση του Διαδικτύου και η καταπολέμηση του ψηφιακού αναλφαβητισμού. Η εν λόγω παράσταση παρουσιάζεται εκ μέρους του Τομέα Πολιτισμού του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ πιλοτικά με την στόχευση να επεκτείνουμε αντίστοιχες δράσεις στο εγγύς μέλλον σε μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.

Η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης κα Μαρίνα Πατούλη- Σταυράκη στον χαιρετισμό  της ανέλυσε τους στόχους της παράστασης για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού, αλλά και της ευεργετικής χρήσης του διαδικτύου.

«Στόχος του Τομέα Πολιτισμού είναι η αξιοποίηση στο έπακρο προτάσεων και ιδεών με γνώμονα την πολιτιστική αφύπνιση και συνένωση των κοινωνιών μας. Ήδη έχουμε ξεκινήσει τη δημιουργία ενός ισχυρού πλαισίου ποιοτικών καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων, -για το επόμενο τρίμηνο-, που εκφράζουν πρώτα απ’ όλα τη Φιλοσοφία του ΕΔΔΥΠΠΥ αλλά και των Δήμων που το συναποτελούν.
Δίπλα στους μαθητές, τους γονείς και τους καθηγητές, δίπλα στην ίδια την κοινωνία θα συνεχίσουμε ενεργά την ανάληψη πλουραλιστικών πρωτοβουλιών με ανθρωποκεντρικό περιεχόμενο»
τόνισε η κα Πατούλη.

Η θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016 στους μαθητές του 1ου  και 2ου Λυκείου Πεύκης, ενώ το Σάββατο 22 Οκτωβρίου το ευρύ κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει εντελώς δωρεάν την οικογενειακή αυτή παράσταση στις 19:30, στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.

 Την παράσταση παρακολούθησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Ρένα Χαλιώτη και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής  Παιδείας Δήμου Αμαρουσίου κ. Δημήτρης Καρλαύτης.  

 

Σχετικά αρχείαΚοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (1)


Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (2)


Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (3)


Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (4)


Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (5)


Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (6)


Κοντά στους νέους που παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο» βρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης και η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ., Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης Μ. Πατούλη – Σταυράκη (7)

Μετάβαση στο περιεχόμενο