ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2

Print Friendly, PDF & Email

Η ΚΕΔΕ  διοργανώνει 16 τοπικά εργαστήρια σε ισάριθμες πόλεις

 

Γ. Πατούλης: Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ αποτελεί πλέον ετήσιο θεσμό – Διαμορφώνουμε τις  προϋποθέσεις και προχωράμε όλοι μαζί για να αναδείξουμε την Ελλάδα της δημιουργίας

Η  Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017 (ΚΕΔΕ City Challenge Smartcity) προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Μαραθώνιος City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Προκειμένου να συμμετέχουν ενεργά όλες οι πόλεις και να έχουν την ευκαιρία ομάδες συμμετεχόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας να λάβουν μέρος στο μαραθώνιο, η ΚΕΔΕ θα διοργανώσει 16 τοπικά εργαστήρια σε ισάριθμες πόλεις, στα οποία ομάδες από την περιφέρεια θα μπορούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Σε κάθε εργαστήριο θα διακριθούν 3 ομάδες, οι οποίες με έξοδα των Δήμων θα ταξιδέψουν δωρεάν και θα συμμετέχουν στον Μαραθώνιο Καινοτομίας που θα γίνει τον Ιούνιο.  

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή τη διοργάνωση του δεύτερου Μαραθώνιου Καινοτομίας δήλωσε:

 «Πιστοί στην δέσμευση μας κατά τη διάρκεια του 1ου Μαραθώνιου της ΚΕΔΕ το 2017 προχωράμε και φέτος καθιερώνοντας τον Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ ως ετήσιο θεσμό για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων και την ενεργή στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Φέτος με τα περιφερειακά εργαστήρια θα βρεθούμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και θα δώσουμε την ευκαιρία σε κάθε νέο να συμμετέχει, να δημιουργήσει και να διακριθεί. Παράλληλα διοργανώνουμε Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τις έξυπνες πόλεις καλλιεργώντας τη συλλογικότητα, την επιχειρηματική δημιουργία και τις τεχνολογικές δεξιότητες των μαθητών μας. Η Ελλάδα της δημιουργίας είναι εδώ, την αναδεικνύουμε και διαμορφώνουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη εποχή».

Καλούμε όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με την εφαρμογή, την ιδέα ή την πρότασή τους στα τοπικά εργαστήρια να δηλώσουν συμμετοχή στο τοπικό εργαστήριο που θα γίνει κοντά τους στον σύνδεσμο http://crowdhackathon.com/smartcity2/oi-poleis/ .

Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο στην Αθήνα και να διεκδικήσουν τα χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

Οι πόλεις στις οποίες θα διοργανωθούν τα εργαστήρια είναι:

Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα, Τρίπολη, Σάμος, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Χαλκίδα, Ξάνθη, Λαμία, Κως.

Η ημερομηνία διοργάνωσης του κάθε εργαστηρίου θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://crowdhackathon.com/smartcity2/
 

 

Σχετικά αρχείαΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2

Μετάβαση στο περιεχόμενο