Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει τις ευθύνες της για την κατάρρευση του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πριν ακόμα να ξεκινήσει

Print Friendly, PDF & Email

H πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας επιχείρησε σήμερα να απολογηθεί για την κατάρρευση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πριν ακόμα να ξεκινήσει.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά δεν ανέλαβε τις ευθύνες της για  την αδυναμία  της να δει το αυτονόητο και την αποτυχία να δομήσει ένα ρεαλιστικό και βιώσιμο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες των ασθενών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι απέδωσε τη έλλειψη ενδιαφέροντος για τη στελέχωση των ΤοΜΥ, στη μετανάστευση των γιατρών όταν στην πραγματικότητα  η πολιτική που ακολουθήθηκε οδήγησε τον ιατρικό κόσμο στην ανεργία,  την υποαπασχόληση και τη μετανάστευση.

Σχολιάζοντας το θέμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης επεσήμανε τα εξής:
«Ακόμα όμως και μέσα σε αυτό το δύσκολο εργασιακό και οικονομικό πλαίσιο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν κατέφερε να δώσει τα στοιχειώδη κίνητρα στον ιατρικό κόσμο για να στελεχώσει το νέο σύστημα, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την αναποτελεσματικότητά της.

Την ώρα μάλιστα που στρέφεται στον ιδιωτικό τομέα για να καλύψει τα κενά και να στηρίξει το σύστημα εξακολουθεί  να τον αντιμετωπίζει  εχθρικά και με ιδεοληψία.

Το σύστημα  Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ήταν το μεγάλο στοίχημα υπουργείου Υγείας το οποίο χάθηκε.

Η πολιτική ηγεσία αντιμετώπισε τον ιατρικό κόσμο με περιφρόνηση και επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την οικονομική κρίση και την ανεργία, για να δημιουργήσει ένα φθηνό σύστημα με κακοπληρωμένους εργαζόμενους.

ΟΙ γιατροί  γύρισαν την πλάτη στο κρατικοδίαιτο και υποβαθμισμένο αυτό σύστημα με το ίδιο τρόπο που θα γυρίσει την πλάτη και ο ασθενής.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι εκπροσωπούν το σύνολο του ιατρικού κόσμου, το οποίο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντιμετωπίζει με εχθρότητα, ιδεοληψία και περιφρόνηση».

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ                          ΑΛΕΞ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Μετάβαση στο περιεχόμενο