Η Κάρπαθος τιμά το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, για το πολύτιμο έργο προσφοράς και αγάπης προς τους Καρπάθιους

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατά τη βράβευσή του από το Δήμαρχο Καρπάθου Μ. Χανιώτη, και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου.
Από τη γνωριμία του Δημάρχου Γ. Πατούλη, με τους ανθρώπους, τα έθιμα και τις παραδόσεις του νησιού.


Για την πολύτιμη υποστήριξή του προς το νησί βράβευσαν το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, και το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπάθου, στη διάρκεια της επίσκεψής του με αντικείμενο τα υγειονομικά και αυτοδιοικητικά προβλήματα του νησιού.


Στη διάρκεια της σεμνής τελετής βράβευσης, ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Χανιώτης, συγκινημένος, δήλωσε: «Η συνεργασία μας, που ξεκίνησε πέρυσι, επέβη καρποφόρα και προς όφελος της κοινωνίας μας. Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη του Κέντρου Υγείας και του Πολυιατρείου της Ολύμπου με το φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό που μας παρέχετε μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αλλά και για τη δυνατότητα που μας δώσατε να αναπτύξουμε ιδιαίτερους δεσμούς αλληλοβοήθειας και αλληλοστήριξης των Καρπαθίων του Αμαρουσίου με την Κάρπαθο. Ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης προς το έργο σας που επιτελείτε με σεμνότητα και αγάπη στο συνάνθρωπο, το Δημοτικό Συμβούλιο σύσσωμο, αλλά και οι κάτοικοι της Καρπάθου επιβραβεύουν τις προσπάθειες σας και σας ευχαριστούν για την έμπρακτη σταθερή αρωγή σας».


Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ευχαρίστησε θερμά τους Καρπάθιους για την τιμή που του επεφύλαξαν και δήλωσε: «Πριν από έναν χρόνο, είχαμε δώσει μια υπόσχεση: ότι θα είμαστε κοντά σας και με τη φυσική μας παρουσία. Τα προβλήματα, στη νησιωτική, και ιδιαίτερα στην ακριτική Ελλάδα, είναι μεγάλα. Σε 14 υγειονομικά οδοιπορικά σε 37 προορισμούς που κάναμε, διαπιστώσαμε τραγικές ελλείψεις. Ήλθαμε αντιμέτωποι με εικόνες που ο καθένας από εμάς δεν θα ήθελε να υπάρχουν, εφόσον όμως υπάρχουν, κληθήκαμε να τις αντιμετωπίσουμε. Το μεγαλύτερο ζήτημα που αντιμετωπίζουμε είναι η ασφάλεια στην υγειονομική περίθαλψη. Επισκεφθήκαμε την Όλυμπο Καρπάθου και συνειδητοποιήσαμε ότι από πέρυσι έως φέτος δεν άλλαξε τίποτε. Αντικρίσαμε τα ίδια προβλήματα. Τις επόμενες μέρες, στις προγραμματισμένες συναντήσεις με τους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, θα μεταφέρουμε την εικόνα των ελλείψεων και την ανάγκη στήριξης της περιοχής. Στόχος μας είναι να μπορέσουμε όλοι μαζί να προβάλουμε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Πρόεδρο των Καρπαθίων Αμαρουσίου κ. Μηναδάκη, ο οποίος μας ενέπνευσε την αγάπη προς την όμορφη Κάρπαθο. Να ξέρετε ότι, στο βαθμό που μπορούμε, θα στηρίξουμε την Κάρπαθο ως δεύτερη πατρίδα μας»


Ένδειξη ειλικρινούς αγάπης αποκάλεσε το ενδιαφέρον του Δημάρχου Αμαρουσίου για το νησί ο αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας Λάμπρος Ηλίας, ενώ ο αρχηγός της ελάσσονος μειοψηφίας Ιωάννης Μηνατσής, ευχαρίστησε τον κ. Πατούλη, για το ανθρώπινο αίσθημα αλληλεγγύης που επιδεικνύει.


Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κάρπαθο, ο κ. Πατούλης, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του νησιού, να γνωρίσει τις παραδόσεις τους και να συμμετάσχει στα πολιτιστικά τους δρώμενα.


Το Δήμαρχο συνόδευσε στο ταξίδι του ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αμαρουσίου Σπ. Σταθούλης.

Μετάβαση στο περιεχόμενο