Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει τη βία και τις ναζιστικές πρακτικές, που προωθούν οι δυνάμεις των άκρων

Print Friendly, PDF & Email

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα θα έπρεπε να έχει κάνει «σοφότερες» όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν συνέβη.


Η ομόφωνη καταδίκη της ναζιστικής βίας αλλά και κάθε μορφής βίας, απ’ όπου κι αν εκπορεύεται, θα έπρεπε να είναι καθολική. Κι όχι επιλεκτική.


Δυστυχώς, η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου. Γεγονός που για μας είναι καταδικαστέο. Όπως καταδικαστέο είναι και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε με αφορμή το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.


Μας είναι ακατανόητη, όπως είναι ακατανόητη και στη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού της πόλης μας η εμμονή και ο φόβος της παράταξης ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ να καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφή φασισμού και ολοκληρωτισμού.


Τί φοβάται η συγκεκριμένη παράταξη και τα στελέχη της;
Είναι οπαδοί του ολοκληρωτισμού ή των ολοκληρωτικών πρακτικών;
Δεν το πιστεύουμε, αλλά αν είναι , ας μας το πουν.
Δεν καταλαβαίνουν, ότι φασισμός, ναζισμός και ολοκληρωτισμός είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος;
Το «αυγό του φιδιού» δεν έχει χρώμα


Λέμε Όχι στο νέο διχασμό
Η πατρίδα μας έχει πληρώσει ακριβά στο παρελθόν το διχασμό. Δεν έχουμε την πολυτέλεια , ούτε ως χώρα, ούτε ως πόλη, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία, ενός νέου διχασμού. Ως Διοίκηση του Δήμου θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επικρατήσει στην πόλη μας η λογική και όχι ο φανατισμός και η τυφλή βία. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής. Όπως αναφέρουμε και στο ψήφισμα μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις Δομές Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου μας, ώστε κανένας δημότης να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος στην κρίση. Θα εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας  στη νεολαία και ειδικότερα στα σχολεία, για να μην έχει απήχηση καμία νεοναζιστική ή ακραία ιδεολογία.


Ποιοι έχουν πραγματικά πανικοβληθεί
Τέλος, αυτό που αντιλαμβανόμαστε από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της παράταξης ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, είναι πως ο πανικός έχει καταλάβει τους ίδιους. Και όχι τη Διοίκηση Πατούλη.


Δεν ξέρουμε όμως αν ο πανικός αυτός οφείλεται στο γεγονός ότι ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, δεν μπορούν να σταματήσουν την προσπάθεια της Διοίκησης Πατούλη να κάνει έργο στην πόλη ή οφείλεται στη διαίσθησή τους πως το «ξερίζωμα» της εγκληματικής οργάνωσης ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι μόνον η αρχή της προσπάθειας των δυνάμεων της ευθύνης και της δημοκρατικής ομαλότητας, προκειμένου να αποβάλουν (στα πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα της χώρας μας) από την πολιτική ζωή του τόπου τις δυνάμεις που πρεσβεύουν τη βία.


Υ.Γ. στους συντάκτες της πολυσέλιδης ανακοίνωσης που χαρακτηρίζονται ως αμφισβητίες του καπιταλιστικού συστήματος και της εξουσίας των μονοπωλίων, δηλώνουμε καταρχήν τον απόλυτο σεβασμό μας στην πολιτική τους ιστορία και προσφορά. Θα θέλαμε όμως να τους απευθύνουμε ένα και μόνον ερώτημα:


Πώς συμβαδίζει η αμφισβήτηση του καπιταλισμού με την αδιαφανή πώληση του 902 σε μια OFFSHORE εταιρεία, δηλ. σε ένα κατ’ εξοχήν «καπιταλιστικό εργαλείο»;

Μετάβαση στο περιεχόμενο