Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Σε Μουσείο Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής θα επιδιώξουμε να μετατραπεί το τελευταίο ξυλοκάμινο στο Μαρούσι

Print Friendly, PDF & Email

|download _.jpg file 104 KB|

Σε Μουσείο Κεραμικής και Αγγειοπλαστικής θα επιδιώξει ο Δήμος Αμαρουσίου να μετατραπεί το τελευταίο εν ενεργεία ξυλοκάμινο, που επί 50 και πλέον χρόνια λειτουργούσε ασταμάτητα στη διασταύρωση των οδών Βεροίας και Καλλέργη, στην περιοχή Λάκκα Κόττου στο Μαρούσι, δίνοντας σκεύη καθημερινής χρήσης και αξιόλογα έργα τέχνης.
Την υπόσχεση αυτή έδωσε χτες ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης που άναψε συμβολικά για τελευταία φορά το καμίνι μαζί με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ. Κωνσταντίνο  Γαλάνη, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο χώρο λειτουργίας του ξυλοκάμινου.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο νομαρχιακός σύμβουλος  κ. Αργύρης Ντινόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Αμαρουσίου κ.κ. Ιωάννης Πουλόπουλος και Γεώργος Ζήκος  οι δημοτικοί σύμβουλοι  κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος Νώντας Γαρδέλης και Σπύρος Σταθούλης, εκπρόσωποι της Πανελλήνιας ΄Ενωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών και πλήθος κόσμου.

«Το άναμμα του ξυλοκάμινου – είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πατούλης –  συμβολίζει το ενδιαφέρον της πόλης μας να διατηρηθεί η πολιτιστική μας κληρονομιά στην τέχνη της κεραμικής και να μην χαθεί το τελευταίο αυτό μνημείο της λαϊκής μας παράδοσης. Με σεβασμό στην ιστορία του τόπου μας θα επιδιώξουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού να περάσει αυτός ο χώρος στο Δήμο μας και να μετατραπεί σε Μουσείο Κεραμικής και παράλληλα να λειτουργήσει και ως χώρος παραγωγής νέων κεραμιστών».

Ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Κωστής Χατζηδάκης αφού επεσήμανε ότι «έχουμε μετανιώσει γιατί δεν δράσαμε εγκαίρως ώστε να διασώσουμε κάποια αντιπροσωπευτικά μνημεία της λαϊκής μας τέχνης και παράδοσης», τόνισε ότι «θα είναι κρίμα να καταστραφεί ένα τέτοιο μνημείο».
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών κ.  Κωνσταντίνος Γαλάνης ζήτησε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού ώστε να μην χαθεί αυτό το μνημείο πολιτισμού για μια κεραμούπολη όπως είναι το Μαρούσι.

Μετάβαση στο περιεχόμενο