Γ. Πατούλης: Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε το Κέντρο της πόλης μας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου 

Ένα πιο όμορφο και καθαρό Εμπορικό Κέντρο απολαμβάνουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του, μετά τη σημαντική παρέμβαση καθαρισμού και εξωραϊσμού των δαπέδων στους τρεις βασικούς πεζόδρομους και των πέριξ αυτών χώρων από το Δήμο Αμαρουσίου.

Σκοπός των εργασιών συντήρησης και καθαρισμού των κοινόχρηστων χώρων ήταν να αποκτήσουν εκ νέου την αρχική τους μορφή, χωρίς φθορές και αλλοίωση των χρωμάτων και των υλικών, που χρησιμοποιήθηκαν στο πρόσφατο σημαντικό έργο βιοκλιματικής ανάπλασης του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου.

Οι εργασίες ξεκίνησαν από τον πεζόδρομο της οδού Ερμού, μεταξύ των οδών Βασ. Όλγας και Βασ.  Σοφίας πριν τις εορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου ο εμπορικός δρόμος να είναι έτοιμος προς χρήση κατά την εορταστική περίοδο.
Ακολούθησε ο πεζόδρομος της οδού Πλαστήρα μεταξύ των οδών Θησέως και 28ης Οκτωβρίου και μετά από μία μικρή διακοπή των περίοδο των εορτών οι εργασίες  συνεχίστηκαν στον πεζόδρομο της οδού Μητροπόλεως μεταξύ των οδών Βασ. Σοφίας και Σαλαμίνος. 
Επίσης στο πλαίσιο του έργου πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και στον πεζόδρομο της οδού Κοιμήσεως της Θεοτόκου , έμπροσθεν του Ιερού Ναού, καθώς και στα σιντριβάνια στις πλατείες  Κασταλίας και Αγίας Λαύρας.   

Σημειώνεται ότι οι παρεμβάσεις αυτές καθ’ όλη τη διάρκεια τους εξελίχθηκαν κατά τις βραδινές ώρες, ώστε να αποφευχθεί η όχληση των κατοίκων και των διερχόμενων πεζών.
Ο καθαρισμός πραγματοποιήθηκε με τη χρήση κατάλληλου εξειδικευμένου πλυστικού συστήματος, με τη χρήση καθαριστικού –απολυμαντικού υλικού κατάλληλης πίεσης, ώστε να μην προκληθούν φθορές στη τελική επιφάνεια της δαπεδόστρωσης. Αμέσως μετά την εφαρμογή, η επιφάνεια που καθαρίστηκε ξεπλύθηκε με άφθονο νερό επιμελώς.     

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επιτυχή ολοκλήρωση των εργασιών υπογράμμισε:
« Οδηγούμε την πόλη μας σε τροχιά προόδου και ανάπτυξης, με σημείο αναφοράς το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο. Δημιουργούμε νέα έργα υποδομής, όπως ο χώρος στάθμευσης στην πλατεία  Ευτέρπης και νέους χώρους πολιτισμού με την αξιοποίηση του διατηρητέου επί των οδών Σουρή & Βασ. Όλγας. Παράλληλα αναβαθμίζουμε και ομορφαίνουμε την πόλη μας, ώστε να είναι πιο φιλική, πιο λειτουργική και πιο ασφαλής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Ενωμένοι και με τη δική σας στήριξη  προχωρούμε με όραμα και αισιοδοξία και το 2017.»

 

Σχετικά αρχείαΟλοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου (1)


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου (2)


Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες καθαρισμού και εξωραϊσμού στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο