Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, εκ μέρους του συνόλου των Δημάρχων, προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη, για τη συμβολή του στην άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου

Print Friendly, PDF & Email

Τις ευχαριστίες της Επιτροπής των Δημάρχων για την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου εκφράζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, προς τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, εκ μέρους της Επιτροπής αλλά και του συνόλου των Δημάρχων, για την καθοριστική συμβολή του στην αίσια έκβαση της υπόθεσης μετά την ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του Νομοσχεδίου που αφορά στην άρση του ασυμβίβαστου (ʼρθρο 18 παρ. 1 του Ν 4093/2012). Η έγκριση της τροποποίηση της εν λόγω διάταξης έγινε έπειτα από εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για την αποκατάσταση της αδικίας που είχε δημιουργήσει ο Νόμος Ραγκούση (Ν.3852/2010) στις 1/1/2011.


Μέσω της επιστολής, ευχαριστίες για τη θετική συμβολή τους στην αίσια έκβαση του ζητήματος απευθύνονται, επίσης, στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Ασκούνη, αλλά και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς από την πρώτη στιγμή στήριξαν με τη στάση τους το δίκαιο αυτό αίτημα.


Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


«Μαρούσι, 15 Ιανουαρίου 2013


Προς: Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη
Κοιν. Πρόεδρο Κ.Ε.Δ.Ε κ. Κωνσταντίνο Ασκούνη, και μέλη Δ.Σ
        ΔημάρχουςΘΕΜΑ : Ψήφιση της άρσης του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους Δημάρχους


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


Εκ μέρους όλων των συναδέλφων μου Δημάρχων, που συμμετείχαν στην Επιτροπή των Δημάρχων για το Ασυμβίβαστο, θα ήθελα να σας εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματός μας και την ψήφιση του άρθρου που προβλέπει την άρση του επαγγελματικού ασυμβίβαστου για τους Δημάρχους, μια απαράδεκτη και ανεξήγητη ρύθμιση που προβλεπόταν από το Νόμο 3852/2010 που είχε φέρει προς ψήφιση στη Βουλή ο τότε Υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης.


Η άρση του ασυμβίβαστου δεν αποτελεί απλά μια δικαίωση του αγώνα που δώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια δεκάδες Δήμαρχοι από όλη τη χώρα. Πάνω από όλα αποτελεί νίκη της λογικής που πρέπει να διέπει τις πολιτικές αποφάσεις, νίκη για το θεσμό που υπηρετούμε. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να εξάρω τη θετική συμβολή στην αίσια έκβαση του ζητήματος του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε κ. Ασκούνη, αλλά και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς από την πρώτη στιγμή στήριξαν με τη στάση τους το δίκαιο αυτό αίτημα.


Με τη σειρά σας, η δική σας υποστήριξη ως Υπουργός, αποδεικνύει τον πολιτικό ρεαλισμό που διαθέτετε αλλά και την αποφασιστικότητά σας έμπρακτα να στηρίξετε το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, δίνοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτόν χωρίς αποκλεισμούς, από θέσεις ευθύνης, άνθρωποι καταξιωμένοι επαγγελματικά και κοινωνικά. Επιβεβαιώσατε, επίσης, την προσήλωση σας στα δημοκρατικά ιδεώδη και το σεβασμό σας στα όσα προβλέπει το Σύνταγμα της Πατρίδας μας.


Για την υπεύθυνη αυτή στάση σας, που αποτελεί παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού, σας ευχαριστούμε θερμά.


Εκ μέρους της Επιτροπής των Δημάρχων για το Ασυμβίβαστο
Γεώργιος Ε. Πατούλης
Δήμαρχος Αμαρουσίου»

Μετάβαση στο περιεχόμενο