Εθιμοτυπική συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά

Print Friendly, PDF & EmailΟ Πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, σε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλη, και τον Πρόεδρο της Εν.Π.Ε Κ. Αγοραστό.


 


Τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τόσο του ίδιου όσο και του νέου Προέδρου της Εν.Π.Ε. Κ. Αγοραστού.


Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Γ. Πατούλης έκανε την παρακάτω δήλωση:


«Έπειτα από κάλεσμα του κυρίου Πρωθυπουργού τον επισκεφθήκαμε σήμερα μαζί με τον κ. Αγοραστό στο γραφείο του , κι αφού μας μετέφερε τα συγχαρητήρια του για την ανάληψη των νέων μας καθηκόντων, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για μια σειρά από ζητήματα, που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.


Από την πλευρά μου επισήμανα πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η Κεντρική Εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις μας. ʼλλωστε ο θεσμός μας είναι αυτός που βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους πολίτες και με τις πολιτικές μας δίνουμε λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας, της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας, της βελτίωσης των υποδομών, κλπ.


Ο Πρωθυπουργός, αφού με συνεχάρη για την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της Κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση. Προς την κατεύθυνση αυτή έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα Υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης μιας σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο μας, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο Ε.Σ.Π.Α, η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης, κλπ.


Μετά τη συνάντηση μου με τον Πρωθυπουργό και το περιεχόμενο της συζήτησής μας, αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο