Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη προς τον Πρωθυπουργό για τη συνέχιση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Αναγκαίο να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του προγράμματος από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για να μην στερηθούν σημαντικές υπηρεσίες 118.000 συμπολίτες μας»

Την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού προκειμένου να συνεχισθεί απρόσκοπτα η λειτουργία των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας, με δεδομένο ότι το πρόγραμμα λήγει στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ζήτησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με σχετική επιστολή που απέστειλε στον κ. Τσίπρα.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει τη σημασία να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του υφιστάμενου προγράμματος από το εθνικό σκέλος του Π.Δ.Ε., έως την ολοκλήρωση των διαδικασιών ένταξής τους στα αντίστοιχα Π.Ε.Π. και την έναρξη υλοποίησής τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος λουκέτου στις δομές.

Στην επιστολή επισημαίνεται, πως σήμερα στους Δήμους της χώρας λειτουργούν 256 Δομές Φτώχειας και εξυπηρετούν 118.000 συμπολίτες μας που ανήκουν ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι Δομές αυτές είναι Κοινωνικά Παντοπωλεία, Συσσίτια, Κοινωνικά Φαρμακεία, Ανοιχτά Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, Υπνωτήρια, Τράπεζες Χρόνου, Γραφεία Διαμεσολάβησης κ.α. και εργάζονται 1.112 νέοι επιστήμονες σε αυτές.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, πολύ έγκαιρα, με αλλεπάλληλες ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της και με επιστολές της τόσο προς τον Πρωθυπουργό αλλά και προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία, είχε ζητήσει την πεντάμηνη παράταση της λειτουργίας του προγράμματος από την αρχική του λήξη, δηλ. την 31η Οκτωβρίου 2016 και έως την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ 2014 – 2020, μέσω των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων. Τελικώς δόθηκε παράταση μόνο για δύο (2) μήνες, δηλαδή έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Ολοκληρώνοντας την επιστολή ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισημαίνει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης από την πολιτεία, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία που διέρχεται η χώρα, με δεδομένο ότι οι διαδικασίες για τη συνέχιση του προγράμματος μέσα από τις Περιφέρειες στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας Θ. Φωτίου και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη.

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τον Πρωθυπουργό 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο