Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση απέστειλε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΤΕΔΚΝΑ κ. Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Ζητεί την ανάληψη πρωτοβουλίας για την έγκαιρη επίλυση ζητημάτων που αφορούν το προσωπικό και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από τους ΟΤΑ, ενόψει της εφαρμογής του Προγράμματος «Καλλικράτης».

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γ. Ραγκούση εκφράζει την αγωνία του για το γεγονός ότι από 1.1.2011, εξαιτίας της εφαρμογής του Προγράμματος «Καλλικράτης» και των αλλαγών που θα επιφέρει στη διάρθρωση των υπηρεσιών και του προσωπικού, τίθεται σε κίνδυνο τόσο η απασχόληση του υπάρχοντος προσωπικού των ΟΤΑ, όσο και η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Σε μια περίοδο, μάλιστα, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία, τα ποσοστά ανεργίας είναι ιδιαίτερα υψηλά και που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως ο θεσμός που είναι εγγύτερα στον πολίτη, καλείται να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες (καθαριότητα, ΚΕΠ, κ.λπ.) χωρίς, όμως, τους αντίστοιχους πόρους.

Για τους παραπάνω λόγους, και προκειμένου οι Δήμοι της χώρας να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις νέες αρμοδιότητες που τους μεταφέρονται βάσει του Προγράμματος «Καλλικράτης» αλλά και να διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος των πολιτών και της κοινωνικής συνοχής, ο κ. Πατούλης ζητεί από τον Υπουργό να διερευνήσει τη δυνατότητα προσωρινής παράτασης για το έτος 2011 των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, των συμβάσεων μίσθωσης έργου και των συμβάσεων έργου των εργαζομένων στα ΚΕΠ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πατούλης παρεμβαίνει με επιστολή του προς τον Υπουργό κ. Ραγκούση για ζητήματα που αφορούν το προσωπικό που απασχολείται στους ΟΤΑ.
Ανάλογη παρέμβαση είχε κάνει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και στις 22.10.2010 ζητώντας από τον Υπουργό να εξετάσει τη δυνατότητα μεταφοράς πλεονάζοντος προσωπικού και στους Δήμους (εκτός από τα Νομικά Πρόσωπα). Ενώ στις 18.11.2010 είχε αποστείλει επιστολή ζητώντας από τον κ. Ραγκούση συνάντηση με αντικείμενο τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την εφαρμογή της νέας Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επισυνάπτονται τα πλήρη κείμενα των επιστολών του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Πατούλη προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ραγκούση.

|Επιστολή 15-12-2010 – Πατήστε για να ανοίξει|

|Επιστολή 22-10-2010 – Πατήστε για να ανοίξει|

|Επιστολή 19-11-2010 – Πατήστε για να ανοίξει|

Μετάβαση στο περιεχόμενο