Επίσκεψη του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη στο Πλοϊέστι της Ρουμανίας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Δήμαρχο του Πλοϊέστι Emil Calota.

|download _.jpg file 775  KB|

 Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Μ. Χρηστάκης και η βουλευτής κα Gratiela Gavrilescu, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπίας του Δήμου Αμαρουσίου στο Ρουμανικό Κοινοβούλιο.

|download _.jpg file 492 KB|
Το Πλοϊέστι της Ρουμανίας επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου της ρουμανικής πόλης, Emil Calota, προκειμένου να συζητήσουν από κοντά θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας των δύο αδελφοποιημένων πόλεων.
Στην αντιπροσωπία του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Μ. Χρηστάκης, που μαζί με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε στελέχη του Δήμου του Πλοϊέστι, το μητροπολιτικό προφίλ της πόλης του Αμαρουσίου καθώς και πιθανά πεδία αξιοποίησης των διαφορετικών επιμέρους γεωγραφικών χαρακτηριστικών των δύο πόλεων.

Έντονη υπήρξε η κοινή πρόθεση των δύο πλευρών να διαμορφώσουν και να υλοποιήσουν δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προάγουν την οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, θα ενισχύουν τη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στη διαχείριση τοπικών ζητημάτων, θα αναβαθμίζουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται στους δημότες, θα προωθούν την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη διαχείριση φυσικών πόρων, θα εισάγουν τη εφαρμογή νέων τεχνολογιών, θα στηρίζουν πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης και πρόνοιας και θα προβάλλουν τη σημαντική πολιτιστική κληρονομιά των δύο πόλεων.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη Ρουμανία, ο κ. Πατούλης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Βουλής των Ρουμάνων καθώς και με τη βουλευτή κα Gratiela Gavrilescu, ενώ παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ekaterina Petrake.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης αναφέρθηκε στο σκοπό της επίσκεψής του στη Ρουμανική Βουλή καθώς και στα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει την πρόθεσή του και προσωπική του δέσμευση για ενίσχυση των δεσμών φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο Δήμων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο