Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αμαρουσίου – Χρηστικές Πληροφορίες

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Στην πανδημία του κορωνοϊού απαντούμε με Πανδημία Αλληλεγγύης»

Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αμαρουσίου με όλα τα διαθέσιμα μέσα, αγαθά και υπηρεσίες, υπό τις οδηγίες του Δημάρχου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα φαινόμενα της πανδημικής κρίσης έτσι ώστε να μην φέρουν σε απομόνωση, Δημότες και κατοίκους του Αμαρουσίου που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» εκτελείται υπό την επίβλεψη του Πρόεδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) Πέτρου Κόνιαρη.

Διεύρυνση ομάδων συμπολιτών μας που εξυπηρετούνται από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Οι  ομάδες των συμπολιτών μας που εξυπηρετεί το προσωπικό του προγράμματος έχουν διευρυνθεί και εκτός από τους μόνιμα δικαιούχους του προγράμματος, βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο πλευρό των ηλικιωμένων, των μοναχικών ατόμων που βρίσκονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου και των ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν και στερούνται άμεσου οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντος.

Ενίσχυση προσωπικού που εξυπηρετεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Οι εργαζόμενοι στο ΚΑΠΗ Αμαρουσίου και στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς συνδράμουν εκ περιτροπής το έργο των εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια Στο Σπίτι».

Ενίσχυση μέσων που εξυπηρετούν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων του προγράμματος με την παραχώρηση από το Δήμο Αμαρουσίου οχημάτων για τη μεταφορά τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το σούπερ μάρκετ,  φαρμάκων, ειδών υγειονομικού υλικού ατομικής προστασίας, φαγητού από το κοινωνικό συσσίτιο, κ.α.

Επικοινωνία για τη παροχή στήριξης από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
Οι πολίτες που έχουν ανάγκη και χρήζουν της υποστήριξης του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 213 2031943 και 213 2031926, από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 08:00 π.μ. έως τις 14.00.

Δήλωση Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου για την ενίσχυση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου θα κάνει ότι είναι δυνατό και εφικτό προκειμένου κανείς συμπολίτης μας να μην νιώσει μόνος και αβοήθητος. Διαθέτουμε μέσα, αγαθά και υπηρεσίες, απαραίτητα για την κάλυψη όλων των αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Ευχαριστώ θερμά τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας και τους εργαζόμενους για την αυταπάρνησή τους και την προσήλωσή τους στον κοινό μας στόχο. Καλώ τους Μαρουσιώτες να είναι αλληλέγγυοι αυτές τις στιγμές και να “αναζητήσουν” στη γειτονιά τους για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Αν οι ίδιοι δεν μπορούν να τους συνδράμουν, τηρώντας πάντα τους κανόνες για τις κατ ‘ εξαίρεση μετακινήσεις και υγιεινής, να το αναφέρουν στο Δήμο μας. Είμαστε αποφασισμένοι στην πανδημία του κορωνοϊού να απαντήσουμε δυναμικά με Πανδημία Αλληλεγγύης. Μένουμε Σπίτι, Μένουμε Άνθρωποι και Αλληλέγγυοι».

 

Σχετικά αρχείαΕνισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αμαρουσίου – Χρηστικές Πληροφορίες_1

 


Ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Αμαρουσίου – Χρηστικές Πληροφορίες_2

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο