Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στα παιδιά μας, στη γνώση και στην καλλιέργεια της αγάπης για τη μάθηση. Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση»

Στα εγκαίνια του σύγχρονου πολυχώρου, αναγνωστήριο και βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκε στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος και συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην αποπεράτωση αυτού του σχεδίου. Πρόκειται για μία ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων που μετουσιώθηκε σε πράξη χάρη σε ιδιωτικές χορηγίες και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου

«Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το όραμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου να γίνει πράξη. Ο όμιλος Μυτιληναίος δεν είναι η πρώτη φορά που δείχνει την ευαισθησία του απέναντι στα παιδιά και είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο το γεγονός ότι το παράδειγμά του βρίσκει και άλλους μιμητές. Όταν ενώνουμε δυνάμεις όλα είναι εφικτά και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μία τέτοια περίπτωση. Από δω και στο εξής οι μαθητές του 6ου Δημοτικού θα «απολαμβάνουν» το διάβασμα. Ευχόμαστε και άλλοι τέτοιοι χώροι να ενσωματωθούν στα σχολεία μας. Εμείς ως Δήμος είμαστε κοντά στη σχολική κοινότητα για να στηρίξουμε και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.

«Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι που καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα τέτοιο ιδιαίτερο χώρο για τα παιδιά μας. Είναι ένα αποτέλεσμα κόπων και συνεργασίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Δημοτικής Αρχής, της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το κύριο χαρακτηριστικό όλων των φορέων ήταν η επιμονή, η υπομονή και η διάθεση προσφοράς» ανέφερε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Δήμητρα Μπαλόγιαννη.

Η κ. Μπαλόγιαννη, απηύθυνε ευχαριστίες στον Δήμο Αμαρουσίου, «και κυρίως στον Δήμαρχο κ. Πατούλη, που είναι σταθερός αρωγός σε κάθε προσπάθεια εξέλιξης και προόδου στο σχολείο μας. Την πρόεδρο της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής κ. Βλάχου, που μας βοήθησε να ξεπεράσουμε επιτυχώς κάθε εμπόδιο. Χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση τους, τη συμμετοχή και τη βοήθειά τους, δεν θα ήταν δυνατόν να ολοκληρωθεί αυτό το έργο αλλά και πολλές άλλες ενέργειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του σχολείου» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο πολυχώρος – βιβλιοθήκη περιλαμβάνει αναγνωστήριο και δανειστική βιβλιοθήκη, εργαστήριο φυσικών επιστημών, γωνιά ανάγνωσης και δραματοποίησης παραμυθιού, χώρο προβολής και παρουσιάσεων εκπαιδευτικού υλικού. Είναι ένας ελκυστικός χώρος για τα παιδιά στο σχολικό περιβάλλον όπου εκεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους συγγραφείς, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών προωθεί την φιλαναγνωσία, την τέχνη σε κάθε μορφή της, την καλλιέργεια της σκέψης και της έρευνας και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων.

Η βιβλιοθήκη – πολυχώρος δεν θα μπορούσε να έχει γίνει πραγματικότητα χωρίς τη γενναιόδωρη χορηγία της εταιρίας Μυτιληναίος, που επέτρεψε τη δημιουργία ενός χώρου πρότυπο για το δημόσιο σχολείο, τη χορηγία της εταιρίας Architek Design & Construction για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής μελέτης κα την επίβλεψη , τη στήριξη της διεύθυνσης και του διδακτικού προσωπικού του σχολείου, τους εκδοτικούς οίκους Πατάκη, Ψυχογιός, Αδελφοί Βλάσση για τη χορηγία βιβλίων, τους γονείς για τη συμβολή τους στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης.

Παρόντες στα εγκαίνια του πολυχώρου ανάγνωσης ήταν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κώστας Ρώτας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρης Καρλαύτης, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου Ελένη Βλάχου Σταματάκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Πέτρος Κόνιαρης, δάσκαλοι και γονείς.

 

Σχετικά αρχείαΈναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_1


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_2


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_3


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_4


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_5


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_6


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_7


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_8


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_9


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_10


Έναν σύγχρονο πολυχώρο γνώσης και φιλαναγνωσίας απέκτησαν οι μαθητές στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου_11

Μετάβαση στο περιεχόμενο