Εκπροσώπηση του Δήμου Αμαρουσίου στη μουσικο-ποιητική βραδιά «Κ.Π. Καβάφης «Ο Ποιητής του Μέλλοντος» των Εκπαιδευτηρίων Δούκα

Print Friendly, PDF & EmailΕκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στη μουσικο-ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον Κ.Π. Καβάφη, η Δημοτική Σύμβουλος Ρ. Χαλιώτη με τους διοργανωτές της εκδήλωσης των Εκπαιδευτήριων Δούκα και το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Χρ. Καποδίστρια.


 


Στην εξαιρετικού ενδιαφέροντος μουσικο-ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή του μείζονος Ελληνισμού Κ.Π. Καβάφη, που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Δαϊς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου. 


Με την τιμητική συμμετοχή στην εκδήλωση του Γενικού Πρόξενου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια κου Χρήστου Καποδίστρια, μαθητές, απόφοιτοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και θαυμαστές του Κ.Π. Καβάφη, μοιράστηκαν σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα με τους διοργανωτές, το αντισυμβατικό ελεύθερο καβαφικό πνεύμα του ποιητή του μέλλοντος.         


Εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη, η Δημοτική  Σύμβουλος, υπεύθυνη για την καθημερινότητα του πολίτη κα Ρένα Χαλιώτη αναφερόμενη στο σύντομο χαιρετισμό της στη μεγάλη απήχηση της ποίησης του Καβάφη, σημείωσε ότι παρά τα 80 χρόνια από το θάνατο του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του δεν παύει να εμπνέει, συγχαίροντας τους διοργανωτές για το τιμητικό αφιέρωμα στην προσωπικότητα και το έργο του, που μέσα από αυτό γαλουχείται η νέα γενιά σε πανανθρώπινες και διαχρονικές αξίες. «Ο Δήμος Αμαρουσίου και  προσωπικά ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης υποστηρίζουν κάθε σας προσπάθεια για την ανάδειξη και συνέχιση της πολιτιστικής ταυτότητας και κληρονομιάς της χώρας μας» πρόσθεσε η κα Χαλιώτη.


Στη μουσικο-ποιητική περιήγηση εμπνευσμένη από τη ζωή και το έργο του Κ.Π. Καβάφη, μετά το σύντομο προλόγισμα από το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια, μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε μαγνητοσκοπημένη ανάγνωση του ποιήματος «Θερμοπύλες» από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ηχογραφημένη απαγγελία του “Ithaca” από τον Σον Κόνερι με μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου, ενώ πραγματοποιήθηκε μαγνητοσκοπημένη περιήγηση και ζωντανή σύνδεση με το Σπίτι του Καβάφη» (Μουσείο Καβάφη)στην Αλεξάνδρεια με το Διευθυντή του παραρτήματος Αλεξάνδρειας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Μάνο Μαραγκούλη.
Επίσης απόφοιτοι, μαθητές και μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και γονείς των παιδιών ανέγνωσαν καβαφικά ποιήματα και ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, με τη συνοδεία της Ορχήστρας του Μουσικού Τμήματος των Εκπαιδευτήριων. Ο συνθέτης Θοδωρής Οικονόμου ερμήνευσε στο πιάνο δικές του πρωτότυπες μελοποιήσεις καβαφικών ποιημάτων.     


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο