Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Μήλου

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης-Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΥ Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης εγκαινίασαν το 30ο ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Μήλου, το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχείο του νησιού.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που διοργανώνεται στη Μήλο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π.Κουρουμπλή, πολλών Δημάρχων και πλήθους κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα.

Δημιουργώντας ο Δήμος ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν αυτά τα νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης. Παρακολουθούμε ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους και οδηγίες του Π.Ο.Υ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία για την προαγωγή της υγείας των δημοτών και τη δημιουργία καλύτερων πόλεων για τους πολίτες μας. Στόχος μας είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται λήψεις αποφάσεων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πήρε την πρωτοβουλία με τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη υπαρκτά. Θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον οι εθνικοί πόροι ή δεν υπάρχουν ή δεν γνωρίζουν πώς να τους διαχειριστούν. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο αναλαμβάνει κάθε δυνατή δράση για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων».

Στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που εισήγαγε και έφερε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, συμμετέχουν 187 Δήμοι.

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Μήλου


Στιγμιότυπο 2 από τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Μήλου


Στιγμιότυπο 3 από τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Μήλου


Στιγμιότυπο 4 από τα εγκαίνια του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο Μήλου

Μετάβαση στο περιεχόμενο