Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Θήλυ γένος» της ζωγράφου Κ. Τεμπέλα με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού

Print Friendly, PDF & EmailΗ Δημοτική Σύμβουλος Ελ. Λέκκα, η οποία εκπροσώπησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη στα εγκαίνια της έκθεσης, με τη ζωγράφο Καίτη Τρεμπέλα.


Στιγμιότυπο από την έκθεση ζωγραφικής της Κ. Τρεμπέλα με τίτλο «Θήλυ γένος». 


 


Παρουσία φίλων της εικαστικής δημιουργίας εγκαινιάστηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και πολιτισμού  η έκθεση ζωγραφικής «Θήλυ γένος» της ζωγράφου Καίτης Τεμπέλα, η οποία περιλαμβάνει μία σειρά γυναικείων πορτρέτων αλλά και μία ενότητα προσωποποιημένων αφηρημένων εννοιών και αρχέτυπων συμβόλων γένους θηλυκού.           


Στην τελετή των εγκαινίων το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη εκπροσώπησε η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημοτική Σύμβουλος κα Ελένη Λέκκα, μεταφέροντας τις θερμές ευχές του για κάθε επιτυχία της ιδιαίτερης αυτής έκθεσης, στην οποία κεντρικό πρόσωπο είναι η γυναικεία φιγούρα, μαζί με τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου ενθαρρύνει κάθε πολιτιστική πρωτοβουλία και δημιουργική έκφραση στηρίζοντας τους σύγχρονους δημιουργούς.


Η Καίτη Τρεμπέλα με την έκθεση αυτή εκπληρώνει μια βαθειά της επιθυμία να δημιουργήσει μια σειρά γυναικείων πορτρέτων. Στην πορεία προέκυψε απεικόνιση όχι μόνο διαφόρων γυναικείων τύπων και χαρακτήρων( ρομαντική, μυστηριώδης, αιθεροβάμων, Αγία, αγωνίστρια κ.α.) αλλά και μια ενότητα αφηρημένων εννοιών και αρχέτυπων συμβόλων όπως: Γαία, Σελήνη, Ελλάς, Η Σπείρα της δημιουργίας, η Ζωή, η Περιστερά κ.α. Η έκθεση περιλαμβάνει 40 έργα συνολικά.


Η εικαστική δημιουργός έχει πραγματοποιήσει 15 ατομικές εκθέσεις, ενώ παράλληλα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και στην Πανελλήνια του 1987. Είναι μέλος του ΕΕΤΕ με το έργο της να περιλαμβάνεται στο «Λεξικό Ελλήνων Καλλιτεχνών 16ος έως 20ος αιώνας».


 Η έκθεση θα διαρκέσει  μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2013. 
Ώρες λειτουργίας:Καθημερινά: 10.00 – 14.00 & 18.00 – 21.00
Σάββατο – Κυριακή:11:00 – 21:00


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο