Εγκαινιάστηκε η έκθεση με τις πρωτότυπες δημιουργίες των σπουδαστών των Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κοσμήματος & Κοπτικής – Ραπτικής της ΚΕΔΑ

Print Friendly, PDF & Email

Με την Έκθεση των  Τμημάτων Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κοσμήματος & Κοπτικής – Ραπτικής συνεχίζονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις των σπουδαστών των καλλιτεχνικών εργαστηρίων της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρουσίου, με τα εγκαίνια της εν λόγω Έκθεσης να λαμβάνουν χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης», την Τρίτη 6 Ιουνίου 2023.

Στην έκθεση, οι σπουδαστές παρουσιάζουν στο κοινό τις καλλιτεχνικές δημιουργίες και τα έργα που επιμελήθηκαν την περίοδο 2022 -2023, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Εφαρμοσμένων Τεχνών της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αμαρουσίου Σοφίας Χατζηγρηγοράκη και Κοπτικής – Ραπτικής Χριστίνας Σταθακίου.

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο οποίος αφού μετέφερε το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου, αναφέρθηκε στα θαυμάσια έργα της έκθεσης, που -όπως ανέφερε- πάντα εκπλήσσει με τις πρωτότυπες δημιουργίες.
Ευχαρίστησε επίσης τις δύο εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία τους, ενώ το μεγάλο χειροκρότημα το αφιέρωσε σε όλους τους σπουδαστές που συμμετείχαν με τα έργα τους στην έκθεση.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη μεγάλη «παραγωγή πολιτισμού» που συμβαίνει στον Δήμο Αμαρουσίου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, υπογραμμίζοντας ότι οι εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές και αθλητικές της ΚΕΔΑ συνεχίζονται για όλο τον Ιούνιο.

Οι καθηγήτριες, των Εφαρμοσμένων Τεχνών Σοφία Χατζηγρηγοράκη και Κοπτικής-Ραπτικής Χριστίνα Σταθακίου, ευχαρίστησαν  τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ για την υποστήριξη  και τη φιλοξενία τους, καθώς και τους μαθητές για την αφοσίωσή και τη συνέπεια τους στα μαθήματα.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και της Επιτροπής Ισότητας και μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΑ  Ελένη Λέκκα και η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη.

Λίγα Λόγια για την Έκθεση Εφαρμοσμένων Τεχνών, Κοσμήματος

& Κοπτικής – Ραπτικής του Δήμου Αμαρουσίου

Τα εκθέματα στην πρώτη αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης «Σπύρος Λούης» αφορούν δημιουργίες με την τεχνική «Βιτρώ», αναπαλαίωση  επίπλων με χειροποίητα πόμολα και διακόσμηση με την τεχνική  «Μεταφοράς Εικόνας».
Επίσης, κατασκευές από θαλασσόξυλα, χειροποίητες τσάντες από δέρμα και ανακυκλωμένα υλικά, κοσμήματα από χυτό ορείχαλκο και την τεχνική «Βιτρώ» και εναλλακτικά κοσμήματα από υγρό γυαλί, δημιουργίες από Μαλλί με την τεχνική του «Φέλτ» και ανακατασκευή επίπλων από ανακυκλωμένα παλετόξυλα.

Στη δεύτερη αίθουσα του κτιρίου φιλοξενούνται έργα του τμήματος Κοπτικής-Ραπτικής με ενδύματα και τσάντες από ύφασμα.

Πρόγραμμα της έκθεσης

Τρίτη 6 – Παρασκευή 9 Ιουνίου

Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη «ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ»

(Έναντι Βασ. Σοφίας 85)

Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 & 17:00-20:00

 

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Καλλιτεχνικών Τμημάτων Δήμου Αμαρουσίου, 13 Μαΐου – 23 Ιουνίου 2023

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αθλητικών Τμημάτων Δήμου Αμαρουσίου, 14 Μαΐου – 30 Ιουνίου 2023

 

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο