Εγκαίνια της 58ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής στο maroussi.gr

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Εγκαινιάζουμε διαδικτυακά την Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής του Αμαρουσίου – Ο Δήμος μας προασπίζει και προάγει την Πολιτιστική του κληρονομιά»

Η 58η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμεικής εγκαινιάζεται φέτος λόγω έκτακτων υγειονομικών μέτρων, στο διαδικτυακό τόπο του Δήμου Αμαρουσίου maroussi.gr.

Στο website του Δήμου (https://maroussi.gr/events/egkainia-tis-58is-panellinias-ekthesis-kerameikis-sto-maroussi-gr/) ο επισκέπτης ξεναγείται στα εκθέματα που φιλοξενούνται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης» στο Μαρούσι, καθώς και στον κατάλογο των διακριθέντων έργων του 58ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Καλλιτεχνικής Κεραμεικής.

Με αφορμή τα φετινά εγκαίνια της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμεικής  ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου δηλώνει:

«Ο Δήμος Αμαρουσίου προασπίζοντας και προάγοντας την πολιτιστική του κληρονομιά, σημαντικό μέρος της οποίας αποτελεί η Κεραμεική Τέχνη, παρουσιάζει σήμερα μέσω του διαδικτύου εκθέματα και καλλιτέχνες που σε άλλη περίπτωση θα είχαμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε μόνο δια της φυσικής παρουσίας. Προσδοκούμε τα υγειονομικά δεδομένα να επιτρέψουν σύντομα στους επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα, να χαρούν δια ζώσης αυτή την Έκθεση, στον φιλόξενο χώρο  του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής, αλλά μέχρι τότε το maroussi.gr θα προσφέρει αυτή την εμπειρία. Με την ευκαιρία επιθυμώ να τονίσω για μία ακόμη φορά την ισχυρή πολιτική βούληση αυτής της Δημοτικής Αρχής για τακτοποίηση σοβαρών εκκρεμοτήτων, όπως του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Κέντρου Ελληνικής Κεραμεικής και στη συνέχεια τη μετατροπή του σε έναν σύγχρονο πολυχώρο – διεθνές σημείο αναφοράς για την Κεραμεική Τέχνη. Σε αυτή την προσπάθεια δουλεύουμε από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμειστών και Αγγειοπλαστών και ευελπιστούμε πως πολύ σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα θετικά αποτελέσματα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο