Εγκαίνια Έκθεσης – Αφιέρωμα στην Όπυ Ζούνη «Στα Όρια της Φαντασίας» που συνδιοργανώνουν Δήμος Αμαρουσίου και Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Print Friendly, PDF & Email

Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 7 μ.μ., Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Σοφίας, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι)

Ο Δήμος Αμαρουσίου, η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου (Κ.Ε.Δ.Α) και ο Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων πραγματοποιούν από 5- 12 Δεκεμβρίου 2018 την Επετειακή Έκθεση «ΟΠΥ ΖΟΥΝΗ – Στα Όρια της Φαντασίας» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» με αφορμή τη συμπλήρωση 10 χρόνων από την απώλεια της μεγάλης Ελληνίδας εικαστικού (1941 – 2008).

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελεστούν την Τετάρτη 05 Δεκεμβρίου 2018, 7 μ.μ. στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (Βασ. Σοφίας, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι)

Έχοντας πετύχει να αναγνωριστεί ως κορυφαία εκπρόσωπος στον εγχώριο και διεθνή εικαστικό χάρτη, η Ελληνίδα πρωτοπόρος της γεωμετρικής αφαίρεσης Όπυ Ζούνη, έχει εκθέσει τα έργα της σε μουσεία, πινακοθήκες, γκαλερί, χώρους τέχνης και δημόσιους χώρους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και για πρώτη φορά έρχεται σε «επαφή» με το κοινό του Αμαρουσίου.

Για τη μεγάλη Ελληνίδα Εικαστικό Όπυ Ζούνη και την Επετειακή Έκθεση θα μιλήσουν:

Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε

Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων

Νίκος Πέππας, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Α
Γιώργος Αντύπας, Πρόεδρος εταιρίας Consulting Revival S.A.
Αλέκος Ζούνης, σύζυγος Όπυς Ζούνη
Γιάννης Ζούνης, Γιος Όπυς Ζούνη
Νικολένα Καλαϊτζάκη, Ιστορικός Τέχνης & Επιμελήτρια έκθεσης

Εμμανουήλ Μαυρομμάτης, Ιστορικός Τέχνης – Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Κώστας Τσόκλης, Εικαστικός

Επίσης, θα αναγνωστεί μήνυμα χαιρετισμού της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πλαισιώσει ο τενόρος, Σταύρος Σαλαμπασόπουλος.

 

Σχετικά αρχείαΕγκαίνια Έκθεσης – Αφιέρωμα στην Όπυ Ζούνη «Στα Όρια της Φαντασίας» που συνδιοργανώνουν Δήμος Αμαρουσίου και Όμιλος για την UNESCO Βορείων Προαστίων_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο