Εδώ και τώρα τα ληξιπρόθεσμα – ‘Κούρεμα’ βάσει εισοδήματος ζήτησε ο ΙΣΑ παρουσία του Υπουργού Υγείας στη συνέλευση Προέδρων του ΠΙΣ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣΑ με τον Υπουργό Υγείας στον ΠΙΣ.


Την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών ως ζήτημα ζωής και επιβίωσης, τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κος Γιώργος Πατούλης, παρουσία του Υπουργού Υγείας κου Αδωνη Γεωργιάδη, στη συνέλευση Προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων που διοργάνωσε σήμερα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).


Ο κος Πατούλης δε δίστασε να τονίσει ότι για πρώτη φορά Υπουργός Υγειας συμμετέχει με τη φυσική του παρουσία 3 ολόκληρες ώρες σε συνέλευση των Προέδρων των ΙΣ, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα των γιατρών και του υγειονομικού χώρου σε όλη την Ελλάδα.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του ΙΣ, μιλώντας για το γιατρό σε κάθε γειτονιά της Αθήνας και για τους συναδέλφους που εφημερεύουν εθελοντικά πια στο ΕΣΥ, μήνες τώρα, τόνισε την τεράστια σημασία της τακτικής πληρωμής των λειτουργών Υγείας, όπως γίνεται σε όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες του Δημοσίου. Τα πιο σημαντικά σημεία που έθιξε στον Υπουργό Υγείας ήταν η αναγκαιότητα της άμεσης καταβολής των ληξιπρόθεσμων δεδουλευμενων, το δίκαιο κούρεμα βάσει εισοδήματος σε γιατρούς και εργαστήρια, και ο συμψηφισμός των οφειλών των γιατρών προς το Δημόσιο με τις οφειλές του Δημοσίου προς τους γιατρους. Τέλος, μιλώντας για τις συνεχείς εκκλήσεις βοήθειας που γίνονται στον ΙΣΑ από όλη την Ελλάδα, καθώς το ένα μετά το άλλο νησί μένει χωρίς γιατρό, δήλωσε ότι ‘η Ελλάδα ξεκινάει από την Ακριτική Ελλάδα και ότι η υγεία των Ελλήνων-συνοριοφυλάκων μας εκεί είναι το πιο πολύτιμο όπλο των συνόρων μας’.


Τα θέματα που απασχόλησαν τη συνέλευση ήταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των τριών προηγούμενων ετών, το κούρεμα, η αποπληρωμή των ιατρικών επισκέψεων και πράξεων που καθυστερεί πλέον του εξαμήνου, η έγκαιρη καταβολή των εφημεριών καθώς καθημερινά προβλήματα της συνταγογράφησης και παραπεμτικογραφίας.
 
Στη συγκέντρωση προήδρευσε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ κος Βλασταράκος, ενώ παράλληλα παρευρέθησαν πολλοί πρόεδροι Ιατρικων Συλλόγων από όλη την επικράτεια και μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο