Δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ για τον αποκλεισμό της από το σχεδιασμό του προγράμματος για την εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 30 Δήμους της χώρας

Print Friendly, PDF & Email

Επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ και Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη στην Αν.υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Τη δυσαρέσκεια της ΚΕΔΕ για τον αποκλεισμό της από τον σχεδιασμό της εφαρμογής του προγράμματος για την παροχή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης σε 30 Δήμους αλλά και για τον τρόπο που επελέγησαν οι συγκεκριμένοι Δήμοι εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης σε επιστολή που απέστειλε στην Αν. υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης χαρακτηρίζει «θετική» την έναρξη εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους Δήμους της χώρας, υπενθυμίζοντας ότι επρόκειτο για «μία πάγια θέση της ΚΕΔΕ η οποία έχει αποτυπωθεί διαχρονικά στις Ομόφωνες Αποφάσεις των Ετήσιων Τακτικών Συνεδρίων της».

Ωστόσο επισημαίνει, στην επιστολή, πως παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις που η Αν. Υπουργός είχε δώσει στον ίδιο, τελικά η ΚΕΔΕ δεν συμμετείχε στο σχεδιασμό της εφαρμογής του προγράμματος καθώς και στον τρόπο επιλογής των 30 πρώτων Δήμων στους οποίους θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει τα κριτήρια «ασαφή» και ζητά από την Αν. Υπουργό σχετικές διευκρινίσεις καθώς και μία νέα συνάντηση μαζί της προκειμένου όπως αναφέρει «να συζητηθούν όλα τα ζητήματα για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος σε όλους τους Δήμους της χώρας».

Επισυνάπτεται η επιστολή του κ. Πατούλη στην Αν.υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο