Δυναμική Παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στο Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε για την άρση του ασυμβίβαστου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, με τον Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργoς Πατούλης, στη διάρκεια του Δ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε.


Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, και του Αναπληρωτή Υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, παρουσίασε τις θέσεις του σχετικά με την αναγκαιότητα άρσης του ασυμβίβαστου που ψηφίστηκε με την έναρξη του προγράμματος «Καλλικράτης» και αφορά μόνο στους δημάρχους πόλεων άνω των 25.000 κατοίκων.


Εν συνεχεία αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα διατήρησης ειδικών συμβούλων και συνεργατών δημάρχων που συνδράμουν εποικοδομητικά τις δημοτικές Αρχές και κατοχύρωσης κοινωνικών φαρμακείων και ιατρείων, όπως ακριβώς συνέβη με τα κοινωνικά παντοπωλεία κάτω από αρχές και κανόνες που επιβάλλουν η επιστημονική δεοντολογία αλλά και οι ανάγκες πλέον της κοινωνίας μας.


Στον απόηχο των τεσσάρων οδοιπορικών Υγείας που πραγματοποίησε ως Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ο κ. Πατούλης, επεσήμανε τις μεγάλες ελλείψεις των παραμεθόριων ακριτικών νησιών και κυρίως τις υγειονομικές ελλείψεις στις περιοχές αυτές και στο προσωπικό.


Από την πλευρά της η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απάντησε ότι βλέπουν θετικά το ζήτημα της άρσης του ασυμβιβάστου, κάτι που ζητούν πάνω από 120 δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο