«Δίψα για Ζωή»: Ημερίδα κατά του Καπνίσματος, με παράλληλες αθλητικές και χορευτικές επιδείξεις

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνέργεια με τον ιατρικό κόσμο και τους επιστημονικούς φορείς, μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στον αγώνα κατά του καπνίσματος και στην ανάδειξη του υγιούς τρόπου ζωής

Το Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του παιδιού (.ΙΕ.Α.Π.), σε συνεργασία με την Ακαδημία Ιαματικής Ιατρικής διοργανώνει  Επιστημονική Ημερίδα κατά του Καπνίσματος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος. Η εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).    

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017,από τις 17:30 έως τις 21:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) και η συμμετοχή είναι ελεύθερη για το κοινό.   

Παράλληλα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την υιοθετήσει ενός υγιούς τρόπου ζωής  μακριά από τις καταστρεπτικές συνέπειες του καπνίσματος, ή Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Αμαρουσίου (ΚΕΔΑ) και το Γραφείο Εθελοντισμού και Νέας Γενιάς, διοργανώνουν αθλητικές  και χορευτικές επιδείξεις, αντίστοιχα, με την Ελληνική Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου (Wushu Kung Fu) και τη Σχολή Χορού και Κίνησης Dance Nikol.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στην Πλατεία Γαρδέλη (ΗΣΑΠ) του Δήμου Αμαρουσίου, τη ίδια ημέρα, 31 Μαΐου 2017 από τις 16:30 έως τις 18:00.

Την Ημερίδα θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο μήνυμά του υπογραμμίζει:

«Η Ελλάδα έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι μια από τις πρώτες χώρες στη Ευρώπη στην κατανάλωση τσιγάρων, που ευθύνονται για χιλιάδες θανάτους στη χώρας μας και διεθνώς σε ετήσια βάση.
Η συστηματική ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή ή την παύση της καταστροφικής αυτής συνήθειας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε συνέργεια με τον ιατρικό κόσμο και τους επιστημονικούς φορείς, μπορεί να έχει πρωτεύοντα ρόλο στον αγώνα κατά του καπνίσματος και στην ανάδειξη του υγιούς τρόπου ζωής, στρέφοντας, ιδιαίτερα τους νέους μας, στη υιοθέτηση του αθλητισμού ως μέρος της καθημερινότητάς τους και όχι τη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος.»

Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της Ημερίδας.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο