Διπλή Περιβαλλοντική Δράση του Δήμου Αμαρουσίου με καθαρισμό του Κτήματος Καρέλλα και δενδροφύτευση σε πρώην υπόσκαφο

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 532KB||download file .jpg 236KB|

|download file .jpg 273KB|


Για 2η φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, έγινε ο καθαρισμός ενός από τους σημαντικότερους χώρους πρασίνου της πόλης, του Κτήματος Καρέλλα, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών του Δήμου Αμαρουσίου.
Περισσότεροι από 100 πολίτες – εθελοντές, μαθητές σχολείων του Αμαρουσίου και της ΣΕΛΕΤΕ, πρόσκοποι και οδηγοί αλλά και εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο ίδιος ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, συμμετείχαν στην οικολογική αυτή πρωτοβουλία, στέλνοντας το μήνυμα ότι το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ενδεικτικό ότι ο όγκος των αστικών απορριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, γέμισε έξι φορτηγά του Δήμου Αμαρουσίου.
Παράλληλα, περίπου 300 μικρά πεύκα, τα οποία προσέφερε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ και Δήμαρχος Πεντέλης κ. Δημήτρης Καψάλης- Στεργίου, φυτεύτηκαν στο πρώην υπόσκαφο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγ. Ελεούσης και Κανάρη, κάνοντας έτσι πράξη τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλη για δημιουργία πνευμόνων πρασίνου εκεί όπου υπήρχαν τα παράνομα υπόσκαφα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετείχαν στην πρωτοβουλία, δήλωσε:
«Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση όλων μας για το Περιβάλλον. Σήμερα, εκτός από τον καθαρισμό του Κτήματος Καρέλλα, δημιουργούμε ένα νέο χώρο πρασίνου στο χώρο όπου υπήρχε το υπόσκαφο, κάνοντας πράξη την υπόσχεσή μας για δημιουργία πνευμόνων πρασίνου εκεί όπου υπήρχαν τα παράνομα αυτά κτίσματα. Η ‘Πράσινη Συμμαχία’ που έχουμε συστήσει στο Μαρούσι, στόχο έχει να αναδείξει την προστασία του Περιβάλλοντος σε ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας. Ένα ζήτημα που δεν είναι υπόθεση μόνο του Δήμου αλλά όλων μας. Ως Δήμος θα συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας σε ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον, με τον καθαρισμό των ρεμάτων, μια διαδικασία που είναι συνεχής, αλλά και με άλλες κατά καιρούς παρεμβάσεις, στις οποίες ζητάμε τη συμμετοχή όλων σας. Θέλουμε μια πόλη ανθρώπινη και διεκδικούμε το δικαίωμά μας σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής.» 


Μετάβαση στο περιεχόμενο