Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ και νέου Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την πρόβλεψη για αύριο ακραίου κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορία 5

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: Αναγκαία  η αυξημένη ετοιμότητα των υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών, των Δήμων, των Συνδέσμων και του Κράτους  για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν

Την ανάγκη να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα όλες οι αρμόδιες  υπηρεσίες που εμπλέκονται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας επισημάνει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή και την πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  για πολύ υψηλός κίνδυνο πυρκαγιά (κατηγορία 5) σε πολλές περιοχές της χώρας για αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου 2019.

Συγκεκριμένα ο Γ. Πατούλης επισημαίνει:

Η πρόβλεψη επικινδυνότητας για αύριο Σάββατο 10 Αυγούστου είναι μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, καθώς η κατηγορία 5 σπάνια καταγράφεται στους χάρτες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ως εκ τούτου είναι σημαντικό οι υπηρεσίες των Περιφερειών,  των  Δήμων, των Συνδέσμων και του κράτους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα  προκειμένου να αντιμετωπίσουν τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι δήμοι και οι υπόλοιποι αρμόδιοι φορείς με απόφασή τους θα πρέπει να προβούν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πολιτών σε περιαστικά δάση και περιοχές υψηλού κινδύνου.

Επίσης είναι σημαντικό οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Η Πρόβλεψη της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Γ. Γ. Πολιτικής Προστασίας  ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) ισχύει για αύριο Σάββατο για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ανατολική Βοιωτία , κεντρική και νότια Εύβοια)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, ανατολική Λακωνία)

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές: 

  • Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία) • Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου (Κυκλάδες)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Εύβοια, Σκύρος Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα)
  • Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐα, Ηλεία) • Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)
Μετάβαση στο περιεχόμενο