Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γ. Καραμέρου στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Όταν ο λαϊκισμός συνδυάζεται με την άγνοια και την εξυπηρέτηση της κομματικής γραμμής, τότε δημιουργείται ένα εκρηκτικό μείγμα»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή την επίσκεψη του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένο Μαρούσι» Γιώργου Καραμέρου στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Γ. Καραμέρος για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων και στην προκειμένη περίπτωση επικίνδυνος. Η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την επίσκεψή του στο Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου προσβάλλει το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ανησυχία στην κοινωνία σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την μάχη κατά της πανδημίας.

Ο κ. Καραμέρος αναφέρεται ψευδώς στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου για τους εμβολιασμούς ως ανεπαρκείς χώρους όπου περίπου θα “ κινδυνέψουν” οι συμπολίτες μας και γι αυτό το λόγο ο Δήμος θα πρέπει να “παρέμβει”.

 

Απάντηση:

Οι χώροι των εμβολιασμών πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές που έχουν οριστεί βάσει πρωτοκόλλων από το Υπουργείο Υγείας και εποπτεύονται για το Μαρούσι από την 1η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής. Είναι προφανές, πως το Κέντρο Υγείας Αμαρουσίου έχει επιλεγεί γιατί πληροί στην ολότητά του αυτές τις προδιαγραφές (επιστημονικό προσωπικό – χώροι εμβολιασμού – χώροι αναμονής).

Ο κ. Καραμέρος “αγνοεί” πως οι εμβολιασμοί γίνονται κατόπιν ραντεβού και παρουσιάζει την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων δημοτών από 3 όμορους Δήμους που θα στοιβάζονται στην ουρά ή θα συγχρωτίζονται εντός του Κέντρου.

Ο κ. Καραμέρος “αγνοεί” πως οι εμβολιασμοί κατά του covid-19, εκτελούνται βάσει εθνικού σχεδίου που προκύπτει από τις οδηγίες επιστημονικών επιτροπών. Οι Δήμοι λειτουργούν υποστηρικτικά και μόνο όταν ζητηθεί αυτό. Αυτός ήταν και ο σκοπός της επίσκεψης στο Κέντρο Υγείας της πόλης μας στις 21 Δεκεμβρίου 2020, για ενημέρωση και καταγραφή τυχόν αναγκών.
Δεν επιτρέπεται καμία πρωτοβουλία ή αυτονόμηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε τέτοια κρίσιμα ζητήματα και όποιος το υποστηρίζει αυτό, μάλλον είναι θιασώτης του χάους.

Οι Δήμοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν το Σύστημα και τις Μονάδες Υγείας. Οποίος το λέει αυτό έχει βαθιά άγνοια.

Είναι  σαφές πως ο κ. Καραμέρος εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του κόμματός του. Αυτό, σε συνδυασμό με τον λαϊκισμό και την άγνοιά του, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που είναι επικίνδυνο για την κοινωνική συνοχή αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Λυπούμαστε πολύ για αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη».

Μετάβαση στο περιεχόμενο