Δήλωση του Δημάρχου Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, τη διαγραφή δημοτικών τελών και τα τέστ ανίχνευσης κρουσμάτων covid-19

Print Friendly, PDF & Email

Θ. Αμπατζόγλου: «Στην παραπληροφόρηση και τη δημαγωγία απαντούμε με τα έργα μας»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για σειρά θεμάτων, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη παρατηρούμε τις τελευταίες ημέρες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, να επιδίδονται σε ένα αγώνα λαϊκισμού. Θέματα τα οποία έχουν εξεταστεί στα Δημοτικά Συμβούλια και αναλυθεί εκτενώς επανέρχονται ως σανίδες επικοινωνιακής σωτηρίας τους. Δεν φτάνει όμως αυτό. Πέρα από κάθε λογική, εμφανίζονται ως “μεσσίες” της οικονομίας και της υγείας προκειμένου να καιροσκοπήσουν επάνω στο φαινόμενο της πανδημίας. Ενημερώνουμε συνεπώς τους πολίτες για τα ακόλουθα προς αποκατάσταση της αλήθειας:

Πρώτον

Όσο αφορά στις εργασίες για τη δίχρονη προσχολική αγωγή, εντός των προσεχών ημερών, ολοκληρώνονται οι εγκαταστάσεις και οι τελευταίες λίγες αίθουσες θα τεθούν και αυτές σε λειτουργία. Κάθε άλλη παραπληροφόρηση αποτελεί μιζέρια και ένδεια άσκησης ουσιαστικής πολιτικής.

Δεύτερον

Όσο αφορά στην “πρόταση” για την οριζόντια διαγραφή δημοτικών τελών λόγω covid-19, ας αναζητήσουν αυτοί που το προτείνουν τα ισοδύναμα της απώλειας εκατομμυρίων ευρώ εσόδων από τον Δήμο, διαφορετικά θα ενταχθούν στην ομάδα εκείνων που θα έσκιζαν τα Μνημόνια και με την ίδια λογική επιθυμούν τώρα να οδηγήσουν τον Δήμο στη χρεοκοπία. Σήμερα όμως, για να γνωρίζουν οι Μαρουσιώτες, είναι οι ίδιοι που αρνήθηκαν να ψηφίσουν θετικά για τις επιτυχείς διαπραγματεύσεις αυτής της Δημοτικής Αρχής όσο αφορά διαγραφές χρεών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, λόγω παλαιοτέρων δανείων και τις ανάλογες τακτοποιήσεις εκκρεμοτήτων δεκαετιών, προς όφελος του Δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου.

Τρίτον

Όσο αφορά στην “πρόταση”, ο Δήμος Αμαρουσίου να υποκαταστήσει τον ΕΟΔΥ και το ΕΣΥ ή να μετατραπεί σε κάποιο ιδιωτικό φορέα Υγείας και να κάνει καθημερινά χιλιάδες τεστ για τον κορωνοϊό, μάλλον πρέπει να διαβάσουν για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού και το περίγραμμα λειτουργίας του και φυσικά να μας υποδείξουν και την ανάλογη χρηματοδότηση.

 

Εν κατακλείδι,

Εμείς θα συνεχίσουμε σε συνθήκες πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης να προασπίζουμε την ασφάλεια και την υγεία των συμπολιτών μας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων χωρίς να κινδυνεύει κανείς από τυχοδιωκτικές πολιτικές. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ήθος και συνέπεια για να είναι το Μαρούσι ένας τόπος κοινωνικής ευημερίας, αλληλεγγύης και ανάπτυξης παρά τις όποιες συγκυριακές αντιξοότητες. Στις κακοήθειες, την παραπληροφόρηση και στον ασύδοτο λαϊκισμό απαντούμε μόνο με τα έργα μας, αυτά που οι δημότες μας βιώνουν καθημερινά».

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο