Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, στο Κτήμα Καρέλλα, από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 10:00 πμ

Print Friendly, PDF & Email

Άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου στο Κτήμα Καρέλλα την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρα 10:00 πμ, κατά την εκτέλεση σχετικού προγραμματισμού που έχει τεθεί από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Αμπατζόγλου για τη διαρκή εκπαίδευση αλλά και διαπίστωση της κατάστασης έμψυχου δυναμικού και διαθεσίμων μέσων.

Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να γνωρίζουν πως οι ήχοι των σειρήνων που θα ακουστούν εντάσσονται στο πλαίσιο της εν λόγω άσκησης.

Περισσότερα για την άσκηση η οποία θα λάβει χώρα παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Νικολαράκου:

Ο σκοπός του σεναρίου, είναι η εκ των προτέρων γνώση βασικών στοιχείων και παραμέτρων της περιοχής του Κτήματος Καρέλλα που συνορεύει με το Δάσος Συγγρού  και ο προσδιορισμός των βασικών ενεργειών των εθελοντών μας  για την αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιάς. Ο προσδιορισμός των βασικών ενεργειών των εθελοντών για την αντιμετώπιση συμβάντος πυρκαγιάς σε αστικό περιβάλλον, με παράλληλη αξιολόγηση της συνεργασίας, επικοινωνίας και  συντονισμού μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων. Ταυτόχρονα, θα γίνει προσπάθεια αξιολόγησης της δραστηριότητας και κινητοποίησης της Εθελοντικής ομάδας  σε πρώτο βαθμό, η λειτουργικότητα μέσων και εξοπλισμού, καθώς και η καλύτερη αντιμετώπιση και επιχειρησιακή απόδοση. Ουσιαστικά αποτελεί μέρος της διαρκούς εκπαίδευσης-εξάσκησης των εθελοντών και συμβάλει στην απόκτηση επιπλέον επιχειρησιακής εμπειρίας, καθώς και στο συντονισμό των δράσεων μεταξύ των εμπλεκόμενων Φορέων.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο