Απολογισμός Εκστρατείας Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια για το 2016-Σχεδιασμός για το επόμενο έτος

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: « Η κατάχρηση των αντιβιοτικών αποτελεί μείζον θέμα Δημόσιας Υγείας. Η ενημέρωση του πληθυσμού συνιστά σημαντικό παράγοντα για τη μείωση του φαινομένου».

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση εργασίας που αφορούσε στον Απολογισμό της Δράσης της Εκστρατείας «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια» που τελεί υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ  σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, την  Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων και τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχε ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, η κα. Ελ. Γιαμαρέλλου Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας και η κα. Κυρ. Κανελλακοπούλου Γενική Γραμματέας, η κα. Ελ. Καμάρα Δημοσιογράφος, ο κ. Σ. Παπασπυρόπουλος Γενικός Διευθυντής του Δικτύου και η κα. Παπαθανασοπούλου Συντονίστρια του Προγράμματος των Υγιών Πόλεων και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΠΟΥ Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου δήλωσε ότι «Η Εκστρατεία απευθύνεται σε κοινό Δήμων και σχολείων. Είμαστε στο κέντρο των προβληματισμών της δημόσιας υγείας που αφορά στην αντοχή των μικροβίων ως μείζον θέμα όπου, λόγω της κατάχρησης, δεν υπάρχουν σε πολλές περιπτώσεις ισχυρά αντιβιοτικά για να αντιμετωπίσουν τα μικρόβια και δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη δεκαετία τέτοια ισχυρά αντιβιοτικά. Έτσι, πρέπει να προσπαθήσουμε να μειώσουμε την αντοχή των μικροβίων και τούτο επιτυγχάνεται με τη μειωμένη χρήση των αντιβιοτικών όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη».

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σχεδιασμός της Εκστρατείας για το 2017 τόσο για τις Ημερίδες για το κοινό των Δήμων εντός και εκτός Αττικής, όσο και για την υλοποίηση επιπλέον Ημερίδων Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Εκπαιδευτικών και σε λοιπές Περιφέρειες καθώς και σε ιδιωτικά σχολεία. Επιπλέον, έγινε παρουσίαση της περίληψης του ειδικά διαμορφωμένου παραμυθιού που θα αφορά στο θέμα της ορθής χρήσης των αντιβιοτικών και των εμβολίων, το οποίο είναι στο στάδιο της εικονογράφησης, και θα απευθύνεται σε παιδιά 7 έως 10 ετών.

 

Σχετικά αρχείαΑπολογισμός Εκστρατείας Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια για το 2016-Σχεδιασμός για το επόμενο έτος_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο