Από τις αρχές Φεβρουαρίου ξεκινά πιλοτικά στο Μαρούσι η λειτουργία συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων

Print Friendly, PDF & Email
 


70 ενοικιαζόμενα ποδήλατα και 6 σταθμοί εξυπηρέτησης για μετακινήσεις μέσα στο Μαρούσι, φιλικές στο περιβάλλον


Ο Δήμος Αμαρουσίου για μια ακόμη φορά πρωταγωνιστεί σε δράσεις που σκοπό έχουν την προώθηση εναλλακτικών του αυτοκινήτου μέσων αστικής μετακίνησης, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου ζωής.


Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχει ενεργά στο Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» και υλοποιεί την πράξη «Αυτοματοποιημένο Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Αμαρουσίου».


Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων Δήμου Αμαρουσίου θα διαθέτει 70 ενοικιαζόμενα ποδήλατα και 6 Σταθμούς Εξυπηρέτησης, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες ( κατοίκους ή επισκέπτες) για βολική, οικολογική και οικονομική μετακίνηση εντός των ορίων του Δήμου.
  • Αυτόνομες ή συνδυαστικές μετακινήσεις

Οι χρήστες θα μπορούν να μετακινούνται είτε αυτόνομα, με τη χρήση αποκλειστικά των κοινόχρηστων ποδηλάτων, είτε σε συνδυασμό με τη χρήση και άλλων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (π.χ. Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Δημοτική Συγκοινωνία, Αστική Συγκοινωνία). Για το σκοπό αυτό οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης έχουν τοποθετηθεί σε χώρους που βρίσκονται Σταθμοί ή Στάσεις των άλλων Μέσων.
  • Που θα βρίσκονται οι Σταθμοί Εξυπηρέτησης

Οι 6 σταθμοί εξυπηρέτησης θα βρίσκονται:
  • Στον Σταθμό ΗΣΑΠ – Μαρούσι, Πλατεία Ευτέρπης,


  • Στην Πλατεία Ηρώων,


  • Στην Πλατεία Αγίας Λαύρας,


  • Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,


  • Στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου (στο χώρο μπροστά από το Δημοτικό Κινηματογράφο Μίμμης Φωτόπουλος)


  • Στον σταθμό Η.Σ.Α.Π –Νερατζιώτισσα

Η προώθηση της χρήσης των ποδηλάτων ως μέσου μετακίνησης υπηρετεί το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου αστικών μετακινήσεων, προς όφελος του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος αλλά και της υγείας των πολιτών.


Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να συμβάλει στη βιώσιμη κινητικότητα, την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του Δήμου, τη μείωση του θορύβου και των ατμοσφαιρικών ρύπων, καθώς και τη βελτίωση της καθημερινής ζωής.


Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο προς χρήση από το ευρύ κοινό πιλοτικά από τις αρχές του Φεβρουαρίου.


Στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας φιλοσοφίας, έχουν ήδη διατεθεί στη Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου 10 ηλεκτρικά ποδήλατα που θα χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της υπηρεσίας για τις μετακινήσεις τους εντός της πόλης.


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο